Makron usred emisije skinuo skupoceni sat: Mahao njim nekoliko minuta, pa ga tokom razgovora nonšalantno svukao (VIDEO)

24.03.2023

10:13

0

Društvene mreže su planule, pa je momenat skidanja sata pomno ispraćen na njima, a naročito na Tviteru

Makron usred emisije skinuo skupoceni sat: Mahao njim nekoliko minuta, pa ga tokom razgovora nonšalantno svukao (VIDEO)
Copyright Printscreen Youtube/Emmanuel Macron

Francuski predsednik Emanuel Makron, koji je poslednjih nekoliko nedelja na udaru kritika zbog insistiranja na sprovođenju penzione reforme, shvatio je usred emisije da je napravio pogrešan korak mašući skupocenim satom siromašnom narodu koji će morati da radi dve godine duže da bi dobio pravo na penziju.

Pričajući u emisiji popularnoj u Francuskoj on je, usred govora o reformi i demonstracijama koje potresaju celu zemlju, odlučio da sa ruke skine sat koji se mogao videti dok je držao ruke iznad stola.

U jednom trenutku Makron usred priče spušta ruke ispod stola i odlaže sat sa svoje desne strane, da bi u sledećem momentu u kadru bila njegova ruka bez skupocenog aksesoara.

Vrednost sata kojeg se otarasio kako ne bi dalje izazivao bes naroda procenjuje se na neverovatnih 80.000 evra, pišu strani mediji, ne navodeći o kojoj marki se radi.

U snimku koji je objavljen na zvaničnom nalogu francuskog predsednika na Jutjubu može se videti da prvu trećinu emisije on ima sat, dok ga u druge dve trećine nema, a društvene mreže su planule, pa je momenat skidanja sata pomno ispraćen na njima, naročito na Tviteru.

Podsećanja radi, Makron je sedmicama unazad tvrdio da je reforma neophodna kako bi se održao specifičan penzioni sistem Francuske, ali narod nije želeo da pšrihvati da se granica za penziju pomeri sa 62 na 64 godine, pa su izbili protesti koji su odveli do brojnih problema u funkcionisanju zemlje.

Bez obzira na sve to, predsednik Francuske nije odustajao od reforme, a kada je shvatio da ona neće dobiti podršku parlamenta, odlučio je da aktivira član 49.3 francuskog ustava koji vladi omogućava da usvoji kontroverzne penzione reforme bez parlamentarnog glasanja, što je dodatno razjarilo narod.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike