Horor u Meksiku: Šest mladih žena oteto, ubijeno i zapaljeno, tela pronađena posle tri nedelje!

18.03.2023

08:21

0

Autor: M.M.

Ovo je jedno od najvećih kolektivnih ubistava grupe žena poslednjih godina u Meksiku

Horor u Meksiku: Šest mladih žena oteto, ubijeno i zapaljeno, tela pronađena posle tri nedelje!
Abril Perez Sagaon (3) - Copyright Profimedia

Tužioci u Meksiku potvrdili su u petak da je šest žena koje su nestale 7. marta ubijeno, a njihova tela spaljena. Za svirepo ubistvo sumnjiči se banda naoružanih muškaraca.

Ovo je jedno od najvećih kolektivnih ubistava grupe žena poslednjih godina u Meksiku.

Žene su nestale početkom meseca na putu u blizini grada Selaja u poljoprivrednoj i industrijskoj državi Gvanahuato. Rođaci su se nadali da će biti pronađeni živi.

Međutim, državni tužilac Karlos Zamaripa rekao je u petak da su stručnjaci u petak pronašli skeletne ostatke „skoro potpuno spaljene“ na nekoliko imanja.

Količina pronađenih fragmenata kostiju - Zamarripa je rekao da je reč o „stotinama“ - sugeriše da su tela žena spaljena, a kosti usitnjene i razbacane, što je uobičajena taktika narko kartela.

- Odveli su šest žena u Huventino Rosas, gde su ih kasnije ubili - rekao je Zamaripa. On je rekao da se još uvek istražuje motiv ubistva.

AP Photo/Fernando Llano
 

DNK testovi su se poklopili sa pet nestalih žena.

Na imanjima je takođe pronađeno  oružje, eksploziv i droga, rekao je on. Na jednom od imanja pronađeno je i muško telo umotano u plastiku, za koje se takođe sumnja da je žrtva kidnapovanja.

Zamaripa je rekao da je 14 muškaraca uhapšeno u vezi sa tim i drugim ubistvima. Najmanje petorica osumnjičenih bili su iz severne pogranične države Tamaulipas, a jedan od njih je bio muškarac iz Hondurasa.

Tamaulipas ​​je podeljen između zalivskog kartela i severoistočnog kartela.

Vlasti su objavile biltene o potrazi za šest žena 9. marta i više od nedelju dana su govorile da se nadaju da će ih pronaći žive.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike