Stravični detalji pokolja u Hamburgu! Filip (35) upucao trudnicu i bebu u njenom stomaku, a masakr je mogao da bude sprečen

10.03.2023

20:04

0

Autor: M. Vu.

Naoružani napadač koji je ubio sedam osoba, izvršio je samoubistvo ispred centra Jehovinih svedoka u nemačkom Hamburgu u četvrtak uveče

Stravični detalji pokolja u Hamburgu! Filip (35) upucao trudnicu i bebu u njenom stomaku, a masakr je mogao da bude sprečen
Filip F. - Copyright Foto: Printskrin/@MedicoTopics

Filip F. (35) je pomahnitali napadač koji je u četvrtak uveče u pucnjavi u Hamburgu ubio osam osoba dok je 17 lakše ranio. Tokom svog krvavog pohoda ubio je trudnicu i njeno nerođeno dete, ispalivši više od 100 hitaca.

Naoružani napadač koji je ubio sedam osoba, izvršio je samoubistvo ispred centra Jehovinih svedoka u nemačkom Hamburgu u četvrtak uveče, rekao je danas državni ministar Endi Grote.

Prema snimcima sa mesta napada, napadač star 35 godina otvorio je vatru kroz prozor objekta.

Nemački državni tužilac je naveo da je bio nemački državljanin i da je imao dozvolu za nošenje pištolja.

 

 

Među žrtvama su četiri muškarca, dve žene i nerođeno dete staro sedam meseci. Žena koja je bila u sedmom mesecu trudnoće je upucana, ali je preživela, prenosi BBC.

Grote je na konferenciji za novinare je rekao da je brza akcija policijskih snaga po svemu sudeći spasila brojne živote. Napadač je imao dozvolu za nošenje oružja, a sa sobom je imao poveću količinu municije.

Grote je rekao da se radi o najtežem zločinu u novijoj istoriji Hamburga i dodao da je među žrtvama i „jedno nerođeno dete, koje je bilo pogođeno u majčinoj utrobi, u sedmom mesecu trudnoće“.

Policija upozorena na napadača

Policija u Hamburgu pre dva meseca dobila anonimnu dojavu o napadaču, ali ih je on ubedio da mu ne oduzimaju pištolj.

 

 

Kako je u petak objasnio i šef hamburške policije Ralf Martin Majer, prema rečima pošiljaoca anonimnog pisma, Filip je bio ljut na verske pristalice, a posebno na Jehovine svedoke.

U januaru je primljeno pismo u kojem se izražava zabrinutost u vezi sa mentalnim zdravljem Filipa F. i njegovom kupovinom municije, ali policajci nisu našli razloga za zabrinutost kada su ga posetili prošlog meseca.

Potiče iz stroge verske porodice

Filip se predstavljao kao kosmopolitski finansijski savetnik i „ispovedni Evropljanin“. Rođen je 1987. u Memingenu, u Bavarskoj, a odrastao je u „kontemplativnom Kemptenu u strogo religioznom domaćinstvu”.

Po završetku srednje škole školovao se za bankarskog službenika u Minhenu. Usledila je civilna služba i diploma iz poslovne administracije, koju je „završio sa magistriranjem nauka u Minhenu preko raznih stanica u Nemačkoj i inostranstvu“.

Njegovo „analitičko razumevanje i izražena intuicija” brzo su ga profesionalno doveli iz finansijske metropole Frankfurta na Majni u Hamburg. Prema njegovom LinkedIn profilu, Filip F. od 2014. radi u hanzeskom gradu. Tokom pandemije korone ostao je bez posla. Nedavno je bio samozaposlen i imao je svoju kancelariju.

 

 

Privatno, Filip F. se predstavio kao multikulturalna osoba koja „voli da bude u sunčanom okruženju pored vode“. Takođe je navijač za engleski fudbalski klub Liverpul od kada je prvi put posetio stadion Enfild 2007. godine.

Četiri sata pre fatalne pucnjave, u 17 časova, Filip F. je ponosno napisao o svom radu: „Posle više od dva meseca, vidim iz izveštaja da su čitaoci zadovoljni mojom knnjigom u 100 odsto slučajeva. To je neverovatan rekord! Ko još ima stopu zadovoljstva od 100 posto?”

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike