Mask se izvinio bivšem zaposlenom kojeg je uvredio na Tviteru: Ponudio mu i da se vrati na posao! (FOTO)

08.03.2023

12:37

0

Vlasnik društvene mreže je u utorak u jednom od tvitova Torlajfsona opisao kao „najgoreg“ pre nego što je obrisao post

Mask se izvinio bivšem zaposlenom kojeg je uvredio na Tviteru: Ponudio mu i da se vrati na posao! (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Izvršni direktor Tvitera Ilon Mask izvinio se zbog prepiske koju je imao na platformi sa bivšim zaposlenim koji nije znao da li je dobio otkaz ili ne.

Do toga je došlo nakon što je radnik Hali Torlajfson tvitovao obrativši se Masku i napisavši: „Vaš šef Ljudskih resursa nije u mogućnosti da potvrdi da li sam zaposlen ili ne“, na šta je vlasnik društvene mreže upitao: „Kojim poslom ste se bavili?“

Nakon niza dodatnih pitanja i odgovora, Torlajfson je rekao da je primio imejl koji potvrđuje da je otpušten.

Printscreen Twitter/elonmusk
 

Mask je u utorak u jednom od tvitova Torlajfsona opisao kao „najgoreg“ pre nego što je obrisao post.

Očigledno promenivši mišljenje, nekoliko sati kasnije oglasio se na platformi i izvinio se, a delovalo je i da je Torlajfsonu vratio posao.

- Želeo bih da se izvinim Haliju zbog pogrešnog razumevanja njegove situacije. To je bilo zasnovano na stvarima koje su mi rekli da su neistinite ili, u nekim slučajevima, istinite, ali nisu imale smisla - napisao je Mask i dodao da Torlajfson „razmišlja da ostane na Tviteru“.

 

 

Torlajfson, koji je svoju kreativnu agenciju „Ueno" prodao Tviteru 2021. godine, nije želeo da otkrije koliko novca je dobio za kompaniju, ali postoje spekulacije da bi Tviter morao da mu plati znatan iznos po njegovom odlasku iz firme.

Torlajfson ima mišićnu distrofiju i vodio je kampanju na Islandu za bolji pristup invalidskim kolicima.

Prošle godine četiri medija su ga proglasila za ličnost godine na Islandu, a na Tviteru su se oglasili i ljudi koji su radili sa njim i na koje je Mask obratio pažnju.

 

 

- Kao neko ko je direktno radio sa Halijem Torlajfsonom tokom preokreta, razočaravajuće je prisustvovati ovome. Ne radi se samo o njegovoj radnoj etici, nego su i njegov talenat i skromnost svetske klase - tvitovao je fotograf Danijel Hoton, na šta je Mask odgovorio:

- Na osnovu vašeg komentara upravo sam obavio video-poziv sa Halijem da utvrdim šta je stvarno u odnosu na ono što mi je rečeno. Duga je to priča. Bolje razgovarati sa ljudima nego komunicirati putem tvita.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike