Protesti na ulicama Minska: Tenkovi prošli kroz centar grada, stotine uhapšenih (FOTO+VIDEO)

14.10.2020

16:07 >> 12:11

0

Autor: Jovana Vrećo

Policija poziva demonstrante da se raziđu upozoravajući ih da će protiv učesnika protesta biti primenjena posebna sredstva

Protesti na ulicama Minska: Tenkovi prošli kroz centar grada, stotine uhapšenih (FOTO+VIDEO)
Copyright Tanjug/ AP Photo/TUT.by

Beloruska opozicija protestovala je i danas u Minsku, a policija je tom prilikom privela više od 100 učesnika protesta.

Pored spomenika „Minsk-grad heroj“ okupilo se oko deset hiljada demonstranata. Na desetine ljudi prilazi trgu Pobede, gde je zaustavljen saobraćaj. Kako prenose mediji, demonstranti dolaze i iz drugih krajeva grada,.

Policija poziva demonstrante da se raziđu upozoravajući ih da će protiv učesnika protesta biti primenjena posebna sredstva.

Podsetimo, tenkovi su tokom današnjeg dana došli u centar Minska sa severa grada. Pored Palate nezavisnosti su se tada već nalazila oklopna vozila, tri ekipe hitne pomoći i tri vatrogasna vozila.

Suzavac u Gomelju

Beloruska policija saopštila je da je danas upotrebila suzavac i šok bombe kako bi rasterala, kako navodi, “neposlušne demonstrante” u gradu Gomelj i sprečila ih da probiju kordon policije, javila je agencija TASS.

U Belorusiji su i danas nastavljeni protesti protiv rezultata predsedničkih izbora na kojima je ubedljivo pobedio Aleksandar Lukašenko, što opozicija a ni Zapad ne priznaje.

 

Protesti ne jenjavaju

Podsetimo, prvih dana protesta, snage bezbednosti su za razbijanje demonstranata koristile vodene topove, suzavac, šok-bombe i gumene metke. Kasnije je policija prekinula da rasteruje demonstrante i primenjuje silu. Tokom protesta privedeno je oko sedam hiljada demonstranata, a hospitalizovano nekoliko stotina ljudi, među kojima i pripadnici policije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike