U sudaru vozova u Grčkoj poginuli uglavnom deca i studenti! Roditelji ih uplakani čekaju na stanici (FOTO)

01.03.2023

09:20

0

Autor: J.N.

Najteže je bilo gledati uplakane roditelje koji na peronu u Solunu čekaju da saznaju da li su njihova deca preživela - preneli su grčki mediji izjavu novinarke

U sudaru vozova u Grčkoj poginuli uglavnom deca i studenti! Roditelji ih uplakani čekaju na stanici (FOTO)
Copyright AP Photo/Vaggelis Kousioras

U stravičnoj nesreći koja se desila na severu Grčke, kada su se sudarila dva voza, najmanje 36 osoba je poginulo, a prema prvim informacijama, uglavnom je reč o mladima do 30 godina.

Kako navode tamošnji mediji, omladina je činila čak 80 odsto putnika voza koji je učestvovao u sudaru, i gotovo svi putnici su bili deca, studenti, mladi ljudi koji su se vraćali u grad nakon raspusta.

Kako su ispričali spasiocima kad su ih izvukli, morali su da razbijaju prozore, najčešće svojim koferima.

- Videli su da prva dva vagona gore posle sudara i počeli su da panično beže i vrište - ispričala je novinarka BBC-ja Aleksija Kalaici, koja je provela noć u Solunu razgovarajući sa preživelima.

AP Photo/Vaggelis Kousioras
 

- Najteže je bilo gledati uplakane roditelje koji na peronu u Solunu čekaju da saznaju da li su njihova deca preživela - rekla je novinarka.

Crni bilans raste

Crni bilans tragedije nije konačan, jer se na raščišćavanju havarisanih vagon još radi, i malo je verovatno da će spasioci u narednim satima pronaći još živih ljudi. 

Većina povređenih je zadobila teške povrede mozga i drugih vitalnih organa.

Načelnik intenzivne nege bolnice "Larisa" otkrio je da se u toj ustanovi nalaze dve osobe sa teškim povredama mozga, od kojih jedna ima 21 godinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike