Medvedev poslao jasnu poruku: Treba pomeriti granice pretnji našoj zemlji, čak i ako će to biti granice Poljske

24.02.2023

10:14

0

Nekadašnji lider zemlje smatra da su motivi neprijatelja Moskve očigledni - da je što više oslabe i da ona što duže krvari

Medvedev poslao jasnu poruku: Treba pomeriti granice pretnji našoj zemlji, čak i ako će to biti granice Poljske
Medvedev i Putin - Copyright Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Bivši predsednik Rusije i trenutni zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost RF Dmitrij Medvedev ocenio je u petak povodom godišnjice početka specijalne vojne operacije u Ukrajini da će pobeda Rusije biti dostignuta.

- Vratićemo svoje teritorije i pouzdano zaštititi naš narod koji je stradao tokom godina genocida i granatiranja - napisao je Medvedev na Telegramu.

Kako je ocenio, posle toga će uslediti pregovori u kojima odluke u ime Kijeva neće donositi "neki Zelenski, ako još bude živ", već "oni preko okeana u čijim su rukama snabdevanje Kijeva oružjem i izdvajanje novca za održavanje ostataka ukrajinske privrede".

Nekadašnji lider zemlje smatra da su motivi neprijatelja Rusije očigledni - da je što više oslabe i da ona što duže krvari i da zato nisu zainteresovani za okončanje sukoba.

Zbog toga je, kako je naveo, toliko važno da budu postignuti svi ciljevi "specijalne vojne operacije". 

- Pomeriti granice pretnji našoj zemlji što je moguće dalje, čak i ako će to biti granice Poljske. Uništiti neonacizam do temelja. Da kasnije ne bi gubili vreme na hvatanje ostataka banderovskih bandi u maloruskim šumama - napisao je Medvedev. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike