Zatvorenik koji je ubio ženu, iskasapio decu, pa iskopao sebi oči, sada moli za milost! Advokati traže da se ne izvrši smrtna kazna

20.02.2023

14:50

0

Autor: Milica Mališ

I jednom i drugom detetu je izvadio srce, a nakon zločina je došao u policijsku stanicu gde je izjavio da ga je Bog poslao da ih ubije jer su sve troje demoni

Zatvorenik koji je ubio ženu, iskasapio decu, pa iskopao sebi oči, sada moli za milost! Advokati traže da se ne izvrši smrtna kazna
Copyright AP Photo/Michael Graczyk/Courtesy Maurie Levin via AP

Zatvorenik iz Teksasa koji je iskopao sebi oči, i čak pojeo jedno, osuđen je na smrt, a sada moli za milost.

Advokati Andrea Tomasa tvrde da je njegovo mentalno stanje isuviše loše da bi bio pogubljen za nešto više od mesec dana. Pogubljenje je planirano za 5. april, a on je osuđen za gnusni zločin koji je počinio nad svojom porodicom.

On je 2004. godine, sa 21 godinu, ubio svoju ženu, njenu 13-mesečnu ćerku i njihovog četvorogodišnjeg sina. I jednom i drugom detetu je izvadio srce, a nakon zločina je došao u policijsku stanicu gde je izjavio da ga je Bog poslao da ih ubije jer su sve troje demoni.

Tanjug/Courtesy Maurie Levin via AP
 

Ubistvo Lore Boren i njene dece, Lije i Andrea zaprepastilo je stanovnike gradića Šerman, a na suđenju je porota odbacila odbranu koja se bazirala na njegovom ludilu.

Poslednjih 15 godina proveo je u jedinici južno od Hjustona za najviše mentalno obolele zatvorenike u državi.

Dok je bio iza rešetaka u Šermanu pet dana nakon hapšenja, Tomas je iskopao jedno oko.

Pet godina kasnije, kada je osuđen na smrt 2009. godine,  izvadio je i drugo oko i rekao zatvorskim službenicima da ga je pojeo.

Njegovi advokati kažu da je počeo da čuje glasove kada je imao samo devet godina, a prvi pokušaj samoubistva dogodio se kada je imao 10 godina.

Tomasova psihoza ispunjena je religioznim zabludama i halucinacijama, a samo se pogoršavala kako je odrastao, a njegova porodica nije mogla da mu pomogne.

AP Photo/Michael Graczyk
 

Zbog istorije mentalnih bolesti njegov pravni tim, zajedno sa više od 100 verskih vođa i desetinama stručnjaka za mentalno zdravlje, zatražili su od guvernera Grega Abota i teksaškog odbora za pomilovanja i uslovne otpuste da mu preinače kaznu u doživotni zatvor ili da odobri odlaganje kako bi sudovi utvrdili njegovu nadležnost za izvršenje.

- Guverner Abot ima moć da zaustavi spektakl zatvorskih čuvara koji slepog, mentalno nesposobnog, zabludnog čoveka vode u odaju smrti - rekao je njegov advokat Mauri Levin.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike