Horor na prepunoj plaži: Ajkula izgrizla surfera, zavladala panika - odmah dignuti dronovi (VIDEO)

20.02.2023

06:59

0

Prošlog meseca ajkula je teško povredila 49-godišnjeg plivača, takođe u blizini plaže Šato-Rojal

Horor na prepunoj plaži: Ajkula izgrizla surfera, zavladala panika  - odmah dignuti dronovi (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

U napadu ajkule smrtno je stradao australijski turista (59) na prepunoj plaži u Novoj Kaledoniji, francuskoj koloniji u Melaneziji u jugozapadnom Pacifiku, obajvili su britanski mediji.

Čovek je plivao blizu pontona oko 150 metara od plaže u prestonici Numei u nedelju kada je ajkula napala, ugrizavši ga nekoliko puta, saopštile su vlasti.

Dve osobe koje su plovile svojim čamcem u blizini odvele su ga nazad na plažu, gde su hitne službe pokušale da ga spasu. Imao je teške rane na nozi i obe ruke i preminuo je na licu mesta.

Mnogi ljudi su u to vreme bili u vodi i bili svedoci napada na plaži Šato-Rojal. Došlo je do velike panike i policija je evakuisala područje.

 

 

Gradonačelnica Sonja Lagard naredila je zatvaranje većine plaža u toj oblasti i hvatanje tigrastih ajkula.Dronovi su raspoređeni da ih prate, a dve su primećene pre nego što su operacije obustavljene u sumrak, saopštila je policija.

Lokalni tužilac Iv Dupas rekao je da će istraga više doprineti okolnostima napada, koji se dogodio u zoni koju nadgledaju spasioci.

 

 

Prošlog meseca ajkula je teško povredila 49-godišnjeg plivača, takođe u blizini plaže Šato-Rojal. Surfera je nekoliko dana kasnije napala ajkula, ali je pobegao bez povreda.

Nova Kaledonija leži južno od Vanuatua i 1.200 km (750 milja) istočno od Australije.

Nalazi se na 13. mestu u svetu po ukupnom broju napada ajkula, prema Prirodnjačkom muzeju Floride, koji vodi evidenciju o napadima ajkula širom sveta od 1958. godine.

Nažalost, napadi jakula nisu retkost. Nedavno je usmrtila devojčicu i to u reci.

Nesreća se dogdila u zapadnoj Australiji. Devojčicu je ujela nepoznata vrsta ajkule tokom izleta sa prijateljima na reci Svan u predgrađu Perta u Severnom Frimantlu.

Svi se sećamo napada u letovalištu u blizini Hurgade kada je ajkula usmrtila ženu. Ti snimci su obišli ceo svet.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike