Kritično u Kanadi: Tri regije u Kvebeku pooštravaju mere, zatvaraju se kafići, klubovi i bioskopi

29.10.2020

17:29 >> 09:23

0

Stroge epidemiološke mere stpaju na snagu u četvrtak i važiće narednih 28 dana

Kritično u Kanadi: Tri regije u Kvebeku pooštravaju mere, zatvaraju se kafići, klubovi i bioskopi
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Tri regije u kanadskom Kvebeku, uključujući Montreal, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, od četvrtka će biti stavljene pod stroge epidemiloške mere, saopštio je premijer Kvebeka Fransoa Lego.

Nakon stavljanja ove tri regije pod status “crvene uzbune”, Premijer Lego je situaciju nazvao kritičnom. Pod crvenim statusom, najvišim mogućim nivoom upozorenja koji je utvrdila pokrajinska vlada, ljudima više nije dozvoljeno da primaju goste kod kuće, osim onima kojima je potreban negovatelj, bebisiterka ili usluge održavanja kuće, a Lego je poručio da će mere biti na snazi narednih 28 dana.

Pixabay

Zatvoriće se i javna mesta poput barova, biblioteka, muzeja i bioskopa. Restorani će morati da zatvore svoje sale, uključujući terase, ali mogu ostati otvoreni za usluge isporuke hrane, a Vlada preporučuje ljudima da ograniče putovanja između regiona.

Lego je rekao da Vlada radi na pronalaženju načina da finansijski nadoknadi gubitke vlasnicima restorana i barova pogođenim tokom tog vremena.

Promena nivoa upozorenja za provinciju u ponedeljak usledila je kada je Kvebek prijavio 750 novih slučajeva, uključujući 245 u Montrealu.

 

 

Promena u pristupu testiranju

Pokrajinsko zdravstveno odeljenje Kvebeka najavio je i promenu u pristupu testiranju – Ljudi će se testirati samo ako imaju simptome Covid-19 ili ako znaju da su bili u kontaktu sa zaraženom osobom. Oni koji ne spadaju u neku od tih kategorija ne moraju biti pregledani, osim ako to ne preporuči javno zdravlje ili zdravstveni radnik, poručili su oni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike