Turčin koji je izvučen iz ruševina sa cigaretom u ustima otkriva: Kako je preživeo uz pomoć nikotina i da ga je velika tuga sačekala napolju

16.02.2023

07:00

0

Autor: M. Vu.

Video snimci Tugtekina kako puši dok je ležao na nosilima postali su viralni, a korisnici na mreži su rekli da im je dao razlog za osmeh

Turčin koji je izvučen iz ruševina sa cigaretom u ustima otkriva: Kako je preživeo uz pomoć nikotina i da ga je velika tuga sačekala napolju
Turčin je postao hit na mrežama - Copyright Foto:Printskrin/Tviter

Soner Tugtekin, 58-godišnji muškarac, spašen je 48 sati nakon što je dvostruki zemljotres pogodio turski grad Adijaman, izranjajući iz ruševina sa polupopušenom cigaretom u ustima.

Video snimci Tugtekina kako puši dok je ležao na nosilima postali su viralni, a korisnici na mreži su rekli da im je dao razlog za osmeh usred tragedije.

Dok su ga spasioci preklinjali da pusti cigaretu, Tugtekin ju je odbacio hrabrošću i samopouzdanjem čoveka koji je izbegao smrt.

- Sa sobom sam imao samo duvan i 1,5 litara vode. Upaljač mi je ostao bez goriva zbog previše pušenja. Nisam mogao da zapalim cigarete - objasnio je turskim medijima u sredu.

Adijaman je bio jedno od područja najteže pogođenih zemljotresima. Napori spašavanja tamo su kritikovani zbog nedostatka hitnosti.

 

 

- Vikali smo u pomoć. Kada je stigao odgovor, počeo sam da palim cigarete jednu za drugom - rekao je Tugtekin. - Zato sam imao cigaretu u ruci kada sam izašao.

Neustrašiv svojom situacijom, Tugtekin je rekao da je, kada je nestalo tečnosti za upaljač, rešio svoj „problem sa vatrom tako što je razbio baterije na daljinskom upravljaču za televizor i napravio vatru tako što je spojio kablove“.

Izgubio ćeku i ženu

Pošto je izvučen iz ruševina, Tugtekin je odbio da ode u bolnicu na lečenje.

- Nisam želeo da idem u bolnicu jer nisam želeo da napustim svoju Hatidžu - rekao je Tugtekin, misleći na svoju suprugu, koja je bila zarobljena u ruševinama sa njihovom ćerkom.

- Spavao sam na trotoaru do četvrtog dana, kada je beživotno telo moje žene uklonjeno - rekao je Tugtekin koji je takođe izgubio ćerku u zemljotresu.

Spasilačke operacije u najteže pogođenim regionima u Turskoj i dalje su u toku, a pojavljuju se čudesne priče o preživelima koji su izvučeni 10 dana nakon zemljotresa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike