I dalje ima nade, čudo neviđeno! Majka i dvoje dece izvučeni iz ruševina posle 228 sati od zemljotresa, glasovi preživelih se još čuju

15.02.2023

21:43

0

Autor: M. Vu.

Zbunjena žena upitala je svoje spasioce “Koji je danas dan?” nakon što je sa dvoje dece izvučena iz ruševina u Antakiji čak 228 sati posle razarajućeg potresa

I dalje ima nade, čudo neviđeno! Majka i dvoje dece izvučeni iz ruševina posle 228 sati od zemljotresa, glasovi preživelih se još čuju
Akcija spasavanja iz ruševina - Copyright Foto: MUP Srbije

Deseti je dan nakon razarajućih potresa koji su pogodili delove Turske i Sirije, a nade za pronalazak preživelih u ruševinama svakim danom sve je manje.

Ipak, i kad ponestaje nade, čuda se dešavaju.

Zahvaljujući nadljudskim naporima spasilačkih i volonterskih timova koji danonoćno pretražuju urušene objekte u potresom pogođenim područjima i danas je spaseno nekoliko života. Nakon 77-godišnjakinje koja je spasena nakon više od 220 sati pod ruševinama, svetlo dana su ugledali i majka i dvoje dece.

Zbunjena žena upitala je svoje spasioce “Koji je danas dan?” nakon što je sa dvoje dece izvučena iz ruševina u Antakiji čak 228 sati posle razarajućeg potresa, a lokalni mediji su spasavanje nazvali čudom.

Profimedia
 

Više od devet dana nakon što je snažan zemljotres pogodio Tursku i Siriju, spasioci i dalje ulažu ogromne napore, pretražujući ruševine u potrazi za preživelima, prkoseći predviđanjima da je vreme za preživljavanje prošlo.

Član spasilačkog tima Mehmet Erilmaz opisao je trenutak kada su pronašli majku s dvoje dece i izvukli ih na slobodu.

- Majka je bila srećna što nas vidi. Prvo sam je držao za ruku. Razgovarali smo i smirivali je - rekao je on,  dodavši kako je majka prvo tražila vodu, ali da zbog okolnosti nisu smeli ništa učiniti bez intervencije prve pomoći. Onda je svoje spasitelje pitala “Koji je danas dan”.

 

 

Spasena žena se zove Ela i ima dvoje dece, devojčicu i dečaka, koji su s njom izvučeni iz ruševina. Mediji prenose da se radi o stranoj državljanki ali nisu naveli njenu nacionalnost.

Ranije su timovi u južnoj Turskoj rekli da još uvek čuju glasove preživelih osoba koji su zarobljeni u ruševinama.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike