Sergej Šojgu otkrio koliko vojnika je Ukrajina izgubila u januaru: Ruske snage melju sve naoružanje i tehniku koja stiže u Kijev

07.02.2023

15:37

0

Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici pokušavaju da maksimalno produže sukob u Ukrajini, tvrdi on

Sergej Šojgu otkrio koliko vojnika je Ukrajina izgubila u januaru: Ruske snage melju sve naoružanje i tehniku koja stiže u Kijev
Sergej Šojgu - Copyright Profimedia

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu otkrio je da su ukrajinske snage u januaru ostale bez 6.500 vojnika, rekavši da ruski vojnici nastavljaju da „melju“ naoružanje koje Zapad isporučuje Kijevu.

- Grupe ruskih snaga nastavljaju da melju sve naoružanje i tehniku koji se isporučuju Kijevu - kako na rutama isporuka, tako i na borbenim položajima - rekao je Šojgu.

Ocenio je i da je zapadna vojna pomoć Ukrajini bez presedana, ali da uprkos tome protivnik trpi značajne gubitke.

- Samo u prvom mesecu ove godine njihovi gubici su preko 6.500 vojnika, 26 aviona, sedam helikoptera, 208 dronova, 341 tenk i druga oklopna tehnika, 40 borbenih vozila za višecevne raketne bacače - rekao je Šojgu.

Kako je istakao, Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici pokušavaju da maksimalno produže sukob u Ukrajini.

- Zato su počeli da isporučuju teško ofanzivno naoružanje Kijevu i da otvoreno pozivaju Ukrajinu da zauzima naše teritorije. Takvi koraci faktički uvlače zemlje NATO-a u sukob i mogu da dovedu do nepredvidivog nivoa eskalacije - poručio je Šojgu.

Ukrajina shvata da ne može da pobedi Rusiju vojnim putem, zato nastavlja sa taktikom zastrašivanja u novim regionima Rusije izvodeći napade na civilno stanovništvo, zaključio je ruski ministar odbrane.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike