Dečak (3) ceo dan proveo u pregrejanom automobilu: Kada ga je policija našla, mogli su samo da konstatuju smrt

02.02.2023

15:26

0

Do tragedije je došlo tokom pretolog dana u Sidneju, kada su maksimalne temperature premašile 30 stepeni

Dečak (3) ceo dan proveo u pregrejanom automobilu: Kada ga je policija našla, mogli su samo da konstatuju smrt
Copyright Profimedia

Dečak iz Novog Južnog Velsa star tri godine preminuo je nakon što je bio zarobljen u pregrejanom automobilu u Sidneju. Hitna pomoć je ubrzo po dolasku na mesto događaja utvrdila da dečak ne daje znake života i proglasila ga mrtvim.

Policiju je o događajima obavesti mladić koji je ostavio dečaka u kolima. Ispostavilo se d aje on u toplom vozilu proveo ceo dan, saopštila je policija.

- Službenici iz komande policijske oblasti grada Kembeltauna rečeno je da je dete bilo u vozilu tokom celog dana. Vlasnik vozila, detetu poznat čovek, digao je uzbunu kada se vratio u auto. Uviđaj je u toku, a muškarac je odveden u policijsku stanicu - rekao je portparol policije Novog Južnog Velsa.

Do tragedije je došlo tokom pretolog dana u Sidneju, kada su maksimalne temperature premašile 30 stepeni.

Oblasti u blizini mesta tragedije zabeležile su najviše 33,9 stepeni Celzijusa oko 16.51, pokazuju podaci Biroa za meteorologiju.

Dobrotvorna organizacija za bezbednost dece Kidsejf saopštila je da u Australiji svake godine bude više od 5.000 dece koja se spasu iz vrućih automobila. Većina su bebe i mala deca, navodi se.

- Ostavljanje dece bez nadzora u kolima, čak i nakratko, može biti fatalno. Deca su posebno ugrožena jer mogu brzo da izgube tečnost, dehidriraju i da dožive od toplotni udar - navodi se u informacijama na Kidsejfovom sajtu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike