Volodin: Ako SAD i NATO pošalju oružje, doći će do naše snažne odmazde

22.01.2023

11:38

0

"Moglo bi doći do globalne tragedije", upozorio je ruski političar

Volodin: Ako SAD i NATO pošalju oružje, doći će do naše snažne odmazde
Vjačeslav Volodin - Copyright AP Photo/Pavel Golovkin, File

Snabdevanje Ukrajine oružjem od strane SAD i NATO-a kako bi ona napala Rusiju, dovelo bi do upotrebe snažnijeg ruskog naoružanja, izjavio je predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin.

- Snabdevanje kijevskog režima oružjem za napad dovelo bi do globalne katastrofe. Ako Vašington i zemlje NATO pošalju oružje koje će biti korišćeno za napade na mirne gradove ili pokušaj okupacije naše zemlje, to bi izazvalo odmazdu uz upotrebu snažnijeg oružja - napisao je Volodin na svom nalogu na mreži Telegram.

On je dodao da su argumenti da nuklearne sile ranije nisu koristile oružje za masovno uništenje u lokalnim sukobima više nisu održive.

- Te države se ranije nisu suočile sa situacijom u kojoj postoji pretnja po bezbednost njihovih građana i teritorijalni integritet zemlje - napisao je Volodin.

Kako je napomenuo, imajući u vidu superiornost ruskog naoružanja, strani političari moraju da razumeju da bi njihove odluke mogle da se završe globalnom tragedijom koja bi uništila njihove zemlje.

Ruska vojska vodi aktivnu ofanzivu u Zaporoškoj oblasti i već je preuzela kontrolu nad nekoliko sela u regionu i spremaju se za ofanzivu na grad Orehovo, naveo je dopisnik "Izvestija" Roman Polšakov.

U međuvremenu, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko izjavio je da kijevski režim povlači zapadna oklopna vozila iz Harkovske oblasti u pravcu Svatova.
 
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike