Bivši savetnik Zelenskog: Šanse da Ukrajina pobedi u ratu su veoma male

22.01.2023

11:14

0

Autor: N. Pavlović

Arestovič je naglasio da Ukrajina ne treba da se smatra nepobedivom

Bivši savetnik Zelenskog: Šanse da Ukrajina pobedi u ratu su veoma male
Aleksej Arestovič - Copyright Youtube/Alexey Arestovych

Ukrajina je prokockala priliku da pobedi u sukobu sa Rusijom, poručio je Aleksej Arestovič, donedavni savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

U razgovoru sa političkim analitičarem, Jurijem Romanenkom, Arestovič je rekao da "ukoliko se nekome čini da ćemo garantovano dobiti ovaj rat, to je malo verovatno".

- Šta mislite o proceni poljskog predsednikaAndžeja Dude da ne postoji nikakva sigurnost da će Ukrajina preživeti... Da li je to rekao bez nekog posebnog razloga ili je to rekao na osnovu neke informacije  - upitao je Arestovič.

Duda je pre nekoliko dana rekao da će u narednim nedeljama ili mesecima uslediti "odlučujući momenat" kada će se znati da li će Ukrajina preživeti ili ne.

Arestovič je naglasio da Ukrajina ne treba da se smatra nepobedivom.

- Nepobedivi smo sve dok nismo jedni drugima za gušom. Kada se to dogodi, onda smo prilično pobedivi, za kratko vreme i iznenada - rekao je.

Bivši savetnik je rekao da je Kijev propustio ne samo vojnu šansu nego i vreme, a Rusi su započeli mobilizaciju, obnovili situaciju na frontu i čak napredovali u određenim oblastima.

- Ne samo što Zapad nije dao Ukrajini oružje nego smo propustili šansu u smislu unutrašnje i državne politike - dodao je.

Podsetimo, Arestovič je podneo ostavku jer je rekao da je stambena zgrada u Dnjepru srušena kada su je pogodile ukrajinske PVO rakete koje su obarale ruske projektile.

Nakon toga se uzrujala tamošnja javnost, pa se izvinio rekavši da će ubuduće više računa voditi o svojim izjavama, ali se povukao sa mesta saradnika Zelenskog.

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, rekao je da Rusija ne gađa civilne mete.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike