Nov udar na Rusiju: Ogranak RT u Francuskoj se gasi zbog blokiranih računa!

21.01.2023

19:57

0

Mediji su preneli da je imovina televizije zamrznuta u okviru primene najnovijih sankcija EU prema Rusiji, koje su usvojene u decembru, a ne na inicijativu francuske države

Nov udar na Rusiju: Ogranak RT u Francuskoj se gasi zbog blokiranih računa!
Raša tudej - Copyright Profimedia

Francuski ogranak ruske državne televizije RT - RT Francuska, biće ugašen jer su računi televizije blokirani, objavila je danas glavna urednica Ksenija Fedorova na Tviteru.

- Računi TV kanala su zamrznuti na zahtev Generalnog direktorata za trezor AFT pri francuskom Ministarstvu ekonomije i finansija - napisala je Fedorova.

Zamrznuti su bankovni računi televizije RT Francuska, francuskog ogranka ruske televizije RT koja je suspendovana u EU, saopštili su danas sindikati te televizije.

Mediji su preneli da je imovina televizije zamrznuta u okviru primene najnovijih sankcija EU prema Rusiji, koje su usvojene u decembru, a ne na inicijativu francuske države.

Ruskim medijima Sputnjik i RT zabranjeno je emitovanje u EU od 2. marta prošle godine pod optužbom da šire dezinformacije o sukobu u Ukrajini, a program televizije je mogao da se vidi, uprkos zabrani, preko virtuelne privatne mreže (VPN), servisa koji omogućava da se koristi mreža uz zaobilaženje blokade, navodi TASS.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike