Endruu Tejtu produžen pritvor za mesec dana

20.01.2023

15:16

0

Advokati braće Tejt tvrde da tužioci nisu predstavili nove dokaze u zahtevu za produženje

Endruu Tejtu produžen pritvor za mesec dana
Copyright Profimedia

Influenser Endru Tejt i njegov brat Tristan ostaće u pritvoru do 27. februara nakon što je rumunski sud odlučio da produži trajanje njihovog pritvora.

Njih dvojica su pod istragom zbog optužbi o seksualnom napadu i eksploataciji i sudija je presudio da će se zadržati u zatvoru još 30 dana dok policija radi na njihovom slučaja.

Razlozi za produžavanje pritvora biće naknadno navedeni u pisanoj izjavi.

Tejt i njegov brat negiraju optužbe.

Vlasti tvrde da su braća bila deo organizovane kriminalne grupe koja je iskorišćavala žene prisiljavajući ih da stvaraju pornografski sadržaj. Mešutim, još nije podignuta optužnica protiv njih.

Bivši kikbokser ima milione obožavalaca na internetu uprkos tome što je njegov nalog zbog mizoginih komentara ukinut na mnogim društvenim mrežama, uključujući Tiktok, Instagram, Fejsbuk i Jutjub.

Printscreen Youtube/Piers Morgan Uncensored
 

Preselio se u Bukurešt pre pet godina, a uhapšen je krajem prošlog meseca nakon što je njegova kuća pretresana.

Advokati braće Tejt tvrde da tužioci nisu predstavili nove dokaze u zahtevu za produženje pritvora, dok su pre odluke suda rekli da su "optimistični" da će ovaj zahtev biti odbijen.

Rumunske vlasti su saopštile da su prilikom njihovog hapšenja zaplenile robu i novac u vrednosti od 3,96 miliona dolara.

Tejt, bivši takmičar u britanskom rijaliti šou "Veliki brat", postao je poznat po mizoginim primedbama i govoru mržnje, a na Tviteru se hvalio da zarađuje iz svoje kuće od posla sa internet kamerama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike