Zbog muža pilota počela da leti, pa i sama stradala u avionskoj nesreći: Tragična priča o bračnom paru iz Nepala

17.01.2023

08:31

0

Njen suprug Dipak Pokrel je takođe poginuo kao kopilot aviona "Jeti erlajnsa" 2006. godine

Zbog muža pilota počela da leti, pa i sama stradala u avionskoj nesreći: Tragična priča o bračnom paru iz Nepala
U nesreći u Nepalu nije bilo preživelih - Copyright Profimedia

Kopilotkinja srušenog nepalskog aviona, Andžu Kativada, izgubila je supruga takođe u avionskoj nesreći koja se dogodila 2006. godine, prenosi BBC.

Ona je bila kopilot u avionu "Jeti erlajnsa" ATR-72 koji se srušio u nedelju kod grada Pokara u Nepalu, nekoliko minuta pre sletanja.

Veruje se da su u ovoj nesreći poginuli svi od 72 putnika i članova posade, nakon što je 70 tela pronađeno, a spasioci tragaju za još dve osobe. 

Njen suprug Dipak Pokrel je takođe poginuo kao kopilot aviona "Jeti erlajnsa" 2006. godine, a upravo se zbog njega i ona odlučila za karijeru u avijaciji.

- Bila je odlučna žena koja se borila za svoje snove, kao i za ispunjenje snova svog supruga - rekao je jedan od članova njene porodice.

Dipak je bio u kokpitu malog aviona koji je leteo za grad Jumlu na zapadu Nepala, kada se srušio i izgoreo u junu 2006. godine, a tada je poginulo devet putnika u letelici. 

Još nije poznato šta je izazvalo nedeljnu avionsku nesreću u Nepalu, najtežu za poslednjih 30 godina, koja  je pokrenula rasprave o bezbednosti avio-saobraćaja u zemlji, jer su stotine ljudi poginule u proteklim decenijama. 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike