Prva žrtva stravične nesreće u Nepalu je ruska blogerka: Pre pada aviona objavila selfi s porukom „idi u Nepal“ (FOTO/VIDEO)

15.01.2023

17:55

0

Autor: M. Vu.

Elena Banduro je uzbuđeno izveštavala o svom poslednjem putovanju u Nepal

Prva žrtva stravične nesreće u Nepalu je ruska blogerka: Pre pada aviona objavila selfi s porukom „idi u Nepal“  (FOTO/VIDEO)
Elena Banduro - Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk

Moskovska turistička blogerka Elena Banduro (33), koja je svoje svetske avanture delila na internetu je prva poznata žrtva pada aviona u Nepalu. Ona je nekoliko trenutaka pred smrt objavila selfi iz svog avionskog sedišta. Samo par minuta kasnije je poginula na licu mesta.

Banduro je uzbuđeno izveštavala o svom poslednjem putovanju u Nepal, šaljući iz aviona poruku: "Idi u Nepal".

Poginula blogerka je radila kao menadžer društvenih mreža i mnogo je putovala, a u stravičnoj nesreći je poginulo još troje Rusa koji su identifikovani kao Viktorija Altunina, Jurij Lugin i Viktor Lagin.

Foto: Printskrin/Fejsbuk
 

 

Ranije je ruski ambasador u Nepalu Aleksej Novikov potvrdio smrt četvoro sunarodnika u srušenom avionu.

 

 

- Nažalost, poginula su četiri državljana Ruske Federacije. U stalnom smo kontaktu sa nepalskim vlastima i pružićemo svu neophodnu pomoć rođacima poginulih Rusa - naveo je Novikov.

Policija je potvrdila da je najmanje 68 ljudi poginulo danas kada se avion srušio u klisuru prilikom sletanja na novootvoreni aerodrom u centru Pokhara.

 

 

Potresni snimci prikazuju avion nekoliko trenutaka pre katastrofe – koja je najteža nesreća u maloj himalajskoj zemlji u skoro pet godina.

Stotine spasilaca nastavile su da pretražuju obronak na kojem se srušio avion domaćeg avioprevoznika Jeti erlajns, koji je leteo iz glavnog grada Katmandua, prenosi Dejli mejl.

Foto: Printskrin/Fejsbuk
 

- Poslali smo 31 telo u bolnicu i još izvlačimo 33 tela iz klisure - rekao je zvaničnik policije, dodajući da su spasioci imali problema da dopru do mesta nesreće u klisuri između dva brda nedaleko od aerodroma u turističkom mestu.

Lokalna televizija je prikazala gust crni dim koji se vidi na mestu nesreće, dok su se spasioci i grupe ljude okupili oko olupine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike