Raste broj žrtava avionske nesreće! U Nepalu tragaju za još dvoje, bespilotnim letelicama se spuštaju u klisuru (VIDEO)

17.01.2023

06:33

0

Autor: J. S. J.

Broj poginulih u avionu "Jeti erlajnsa" tipa ATR-72 koji se srušio u nedelju kod grada Pokara u Nepalu, nekoliko minuta pre sletanja, porastao je na 70

Raste broj žrtava avionske nesreće! U Nepalu tragaju za još dvoje, bespilotnim letelicama se spuštaju u klisuru (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Yunish Gurung)

Spasioci su danas koristili bespilotne letelice i spuštali se niz 200 metara duboku klisuru u zapadnom Nepalu u potrazi za još dva putnika, koji se i dalje vode kao nestali posle najsmrtonosnije avionske nesreće u zemlji u poslednjih 30 godina.

Broj poginulih u avionu "Jeti erlajnsa" tipa ATR-72 koji se srušio u nedelju kod grada Pokara u Nepalu, nekoliko minuta pre sletanja, porastao je na 70, saopštili su ranije zvaničnici, a na letu je bilo 72 putnika i članova posade koji su išli iz glavnog grada Katmandua, ka turističkom gradu Pokara, prenosi Rojters.

 

 

Potragu za preostale dve nestale osobe, koja je nastavljena danas jer je ranije prekinuta zbog mraka, ometaju težak teren i loši vremenski uslovi, pošto se spustila gusta magla.

U ponedeljak su pronađeni snimač podataka leta, kao i snimač razgovora u pilotskoj kabini, oba u dobrom stanju, što je otkriće koje će istražiteljima verovatno pomoći u utvrđivanju šta je izazvalo nesreću.

 

 

U avionu, koji je leteo iz Katmandua ka Pokari po vedrom vremenu kada se srušio, bilo je 57 nepalskih državljana, pet indijskih, četiri ruska, dva južnokorejska i po jedna osoba iz Argentine, Irske, Australije i Francuske, navodi Rojters.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike