Albanski kriminalci osvajaju Veliku Britaniju: Njihovi gangsteri kontrolišu tržište kokaina u Ujedinjenom Kraljevstvu

14.01.2023

22:30

0

Među klanovima se posebno ističu Helbenijanz iz istočnog Londona, koji se na Instagramu hvale skupocenim kolima, oružjem i velikim sumama novca

Albanski kriminalci osvajaju Veliku Britaniju: Njihovi gangsteri kontrolišu tržište kokaina u Ujedinjenom Kraljevstvu
Albanci - Copyright Profimedia

Gangsteri albanskog porekla već dve decenije kontrolišu tržište kokaina u Velikoj Britaniji, a jedini izuzetak je Liverpul, prenosi engleski Miror.

Neimenovani stručnjak koji se bavi bandama, a koji je želeo da ostane anoniman,  rekao je za britanski San da su albanski gangsteri verovatno najjači u severnom i istočnom Londonu, kao i da su veoma snažni i u Mančesteru.

Među albanskim klanovima ističu se Helbenijanz iz istočnog Londona, koji se na Instagramu hvale skupocenim kolima, oružjem i velikim sumama novca.

- Albanski kriminalni klanovi su svuda u Velikoj Britaniji, ali ne mogu da uđu u Liverpul koji drže lokalni gangsteri - tvrdi stručnjak.

Policija je 2020. razbila aplikaciju za šifrovanu komunikaciju Enkročet i uhapsila mnoge trgovce drogom iz Liverpula, koja je veoma rado koristila Enkročet za dogovaranje nelegalnih poslova.

Liverpulski kriminalni klanovi sada su oslabljeni, a to bi moglo da motiviše Albance da pokušaju da preuzmu kontrolu i nad ovim lučkim gradom koji predstavlja ogromno tržište za kokain, zaključuje stručnjak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike