Bela kuća otkrila: Poverljivi dokumenti su pronađeni u Bajdenovoj garaži u Delaveru

12.01.2023

16:16

0

Ni predsednik Bajden nije poštovao protokol

Bela kuća otkrila: Poverljivi dokumenti su pronađeni u Bajdenovoj garaži u Delaveru
Džo Bajden - Copyright AP Photo/Susan Walsh

Bela kuća precizirala je da je drugi set poverljivih dokumenata pronađen u kući predsednika SAD, Džozefa Bajdena, u Delaveru.

Predsednikovi advokati pronašli su dokumente u garaži Bajdenove kuće u gradu Vilmingtonu, a jedan poverljivi dokument pronađen je u sobi pored garaže, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Rojters prenosi da administracija predsednika Bajdena "u potpunosi sarađuje" kako bi se osiguralo da se dokumenti tretiraju na ispravan način.

Ranije je objavljeno da je oko 10 vladinih dokumenata, označenih sa "poverljivo", pronađeno u Bajdenovom centru za diplomatiju i globalni angažman u Vašingtonu.

AP Photo/Carolyn Kaster
 

Bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) i uzbunjivač Edvard Snouden, izjavio je ranije danas da je američki predsednik Bajden tokom svog mandata kao predsednik uspeo da izbegne zatvor zbog posedovanja više poverljivih dokumenata i od mnogih uzbunjivača.

- Vredi napomenuti da se čini da je predsednik 'pobegao od zatvora' sa više poverljivih dokumenata od mnogih uzbunjivača. Poređenja radi, Rijaliti Viner je osuđena na pet godina samo zbog jednog dokumenta - napisao je Snouden na Tviteru, komentarišući vest.

Snouden je istakao i da su pre Bajdena i drugi zvaničnici bili u nezakonitom posedu tajnih dokumenata uključujući bivše američke predsednike Donalda Trampa i Bila Klintona, kao i bivšeg šefa CIA Dejvida Petreusa.

- Ovi ljudi su imali na desetine, stotine dokumenata. Ali za njih nema zatvora - napisao je Snouden.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike