Smrt u psihijatrijskoj bolnici: Uspešna jedriličarka i blogerka naručila otrov preko interneta, pa presudila sebi (FOTO)

11.01.2023

09:49

0

Autor: 24sedam

Sa samo 15 godina Bet se takmičila se u Fastnet trci, a osim sportske karijere bila je i blogerka o mentalnom zdravlju

Smrt u psihijatrijskoj bolnici: Uspešna jedriličarka i blogerka naručila otrov preko interneta, pa presudila sebi (FOTO)
Bet Metjuz - Copyright Printscreen/Facebook/Beth Matthews

Bet Metjuz (26), uspešna jedriličarka i blogerka o mentalnom zdravlju, umrla je nakon konzumiranja otrovne supstance dok je bila u psihijatrijskoj bolnici. Otrov je naručila preko interneta, a bolničkom osoblju rekla je da se radi o proteinskom prahu, prenosi Daily Mail.

Sa samo 15 godina Bet se takmičila se u Fastnet trci, a osim sportske karijere bila je i blogerka o mentalnom zdravlju. Na sudu je opisana kao bistra i živahna s neverovatnim karakterom. Nakon što je uzela supstancu, doživela je srčani zastoj nakon čega je odmah prevezena u bolnicu.

Malo pre 16 časova proglašena je mrtvom u bolnici Vitenšev.

Printscreen/Facebook/Beth Matthews
 

Metjuzova je lečena od poremećaja ličnosti u bolnici nedaleko od Mančestera gde je smeštena na specijalističku terapiju temeljem Zakona o mentalnom zdravlju. Veći deo života patila je od psihičkih problema, a u aprilu 2019. pokušala je samoubistvo i pretrpela teške povrede nakon čega je počela da piše blogove o vlastitom mentalnom zdravlju kojima je stekla brojne pratioce na društvenim mrežama.

Endrju Bridžman, pomoćnik mrtvozornika, poroti je rekao da je ona progutala supstancu koja joj je dostavljena poštom, ubrzo joj je postalo loše, zatim je hitno prevezena u bolnicu gde je umrla.

Bolničarka Kejt Barns dala je izjavu kojom je detaljno opisala tok događaja u martu.

- Na odeljenje je dostavljen paket koji je pred nama otvorila i konzumirala. Unutar paketa nalazio se mali plastični rezervoar sa poklopcem na navoj. Metjuzova je osoblju rekla da se u njemu nalazi proteinski prah, rekla je Barnsova.

Istragom je utvrđeno da se na paketu nalazila nalepnica na kojoj se nalazio tekst na nekom stranom jeziku i da je kupljen preko interneta.

Printscreen/Facebook/Beth Matthews
 

Betina majka Džejn je svoju ćerku opisala kao osobu sa neverovatnim karakterom koja je osvetlila živote onih koje je upoznala.

- Moja kći je uspela da pomogne onima koji su joj se obratili nakon čitanja njenog bloga, bila je brižna i inteligentna. Takođe je volela sport i bila talentovana jedriličarka, rekla je njena majka.

Očekuje se da će istraga završiti do sledeće nedelje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike