"Pao" sin El Čapa: Uhapšen pred Bajdenov dolazak u Meksiko (VIDEO)

05.01.2023

21:20

1

SAD su svojevremeno ponudile nagradu od pet miliona dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja Ovidija

"Pao" sin El Čapa: Uhapšen pred Bajdenov dolazak u Meksiko (VIDEO)
Ovidio Guzman - Copyright CEPROPIE via AP File

Meksičke vlasti uhapsile su vođu meksičke narko-bande Ovidija Guzmana, sina osuđenog Hoakina "El Čapa" Guzmana, saopštilo je pet neimenovanih zvaničnika za Rojters.

Ovidija, koji je postao ključna figura u kartelu Sinaloa nakon hapšenja njegovog oca, nakratko su zadržale snage bezbednsosti 2019. godine, ali je brzo pušten da bi se okončalo nasilje u znak odmazde koje je vršila njegova narko-banda.

SAD su ponudile nagradu od pet miliona dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja ili osude Ovidija, a njegovo hapšenje se odigralo pred održavanje samita severnoameričkih lidera u Meksiko Sitiju sledeće sedmice, kojem će prisustvovati i američki predsednik Džozef Bajden. 

Jedan od meksičkih zvaničnika rekao je da će se Guzmanovo hapšenje verovatno pokazati kao dobrodošlo za odnose između SAD i Meksika uoči Bajdenove posete. 

Gradski aerodrom u gradu Kulijakanu, u kojem je uhapšen Ovidio, zatvoren je i tako će ostati do večeras 

Lokalna vlast je pozvala ljude da ostanu u zatvorenom prostoru, a škole i administrativne kancelarije su zatvorene zbog mogućeg nasilja narko bandi.

Podsetimo, Hoakin Guzman (65), poznatiji kao El Čapo, osuđen je u Njujorku 2019. za krijumčarenje droge vredne milijarde dolara u SAD i zaveru za ubistvo neprijatelja, a služi doživotnu kaznu u "Supermaksu" u Koloradu, najbezbednijem saveznom američkom zatvoru.

AP Photo/Rebecca Blackwell, File
Hapšenje El Čapa

Kako se navodi, vest o hapšenju njegovog sina stigla je nakon noći nasilja u gradu Kulijakanu u severnoj meksičkoj državi Sinaloi, sedištu istoimenog narko-kartela i jedne od najmoćnijih organizacija za krijumčarenje narkotika na svetu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike