Tri čuvarke u zatvoru bile intimne sa zatvorenicima: Sada 500 članova zatvorskog osoblja prolazi obuku da ponovo ne bi došlo do toga

04.01.2023

22:20

0

Autor: 24sedam

Dženifer Gavan (27), Ajša Gan (27) i Emili Votson (26) zatvorene su zbog odnosa sa zatvorenicima, a njihovi tajni poslovi odvijali su se u 250 miliona funti vrednom zatvoru HMP Bervin u Vreksamu

Tri čuvarke u zatvoru bile intimne sa zatvorenicima: Sada 500 članova zatvorskog osoblja prolazi obuku da ponovo ne bi došlo do toga
Čuvarke bile intimne sa zatvorenicima - Copyright North Wales Police/Facebook

Tri čuvarke u najvećem britanskom zatvoru završile su iza rešetaka zbog afere sa zatvorenicima, a sada 500 članova zatvorskog osoblja prolazi obuku kako bi se taj problem sprečio i u budućnosti.

Dženifer Gavan (27), Ajša Gan (27)  i Emili Votson (26) zatvorene su u poslednje tri godine zbog odnosa sa zatvorenicima, a njihovi tajni poslovi odvijali su se u 250 miliona funti vrednom zatvoru HMP Bervin u Vreksamu, gdje su smešteni odrasli muškarci prestupnici kategorije C.

Slala mu svoje fotografije

Osoblje zatvora sada je na obuci te se na taj način pokušava da reši korupciju u zatvoru koji može da primi 2.100 zatvorenika.

North Wales Police
 

Do toga je došlo nakon što je Gavan dobila osam meseci zatvora u decembru prošle godine, nakon što je prokrijumčarila mobilni telefon 25-godišnjem zatvoreniku Aleksu Koksonu.

Na sudu je objavljeno da mu je slala svoje fotografije putem Snepčeta te da su se ljubili tokom njihove veze koja je trajala od aprila do jula 2020 godine. Gavan je priznala krivicu za nedolično ponašanje u javnosti nakon što je prihvatila 150 funti da unese mobilni telefon.

Do ovog je odnosa došlo samo godinu dana nakon što je kolegica Ajša Gan imala aferu sa "opasnim" zatvorenikom, 29-godišnjim Kumarom Rozakom. Ona je razmenjivala brojne telefonske pozive sa Rozakom koji su bili vrlo seksualni, a koji su se odvijali tokom njegove 12-godišnje zatvorske kazne zbog zavere za pljačku. Pretragom Ganove spavaće sobe otkriveni su snimci para na kojima se ljube i grle, a takođe su pronađene i fotografije na telefonu koje su bile snimljene u njegovoj ćeliji. Sudu je takođe rečeno da je ona prokrijumčarila gaće zatvoreniku koje je sakrila u svom grudnjaku. Bila je osuđena na godinu dana zatvora 2019. godine.

Printscreen/Mercyside police
 

 

Tri puta su bili sami u njegovoj ćeliji

Njihova treća kolegica Emili Votson osuđena je na godinu dana zatvora jer je izvršila seksualni čin nad zatvorenikom u njegovoj zatvorskoj ćeliji. Votsonova je provodila toliko vremena sa Džonom Mek Gijem da je osoblje ubrzo postalo sumnjičavo te je pokrenulo istragu protiv nje.

Tri puta su bili sami u njegovoj ćeliji, gde mu je dva puta priuštila oralni seks, a jednom su imali odnos. Jedan od tih odnosa dogodio se na Božić, kad je čuvarka ušla zatvoreniku u ćeliju i zadovoljila ga.

North Wales Police/Liverpool Echo
 

U zatvoru je provedena nezavisna inspekcija, a pokazalo se da su sigurnosni sistemi tamo dobri.

Zatvorsko osoblje inače se proverava na svakih 10 godina, a često im se proveravaju i društvene mreže, posebno onima na "rizičnijim" pozicijama poput zatvorskih čuvara.

Takođe je uvedena poboljšana zaštita ulaza kako bi se pomoglo u borbi protiv krijumčarenja predmeta zatvorenicima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike