"Rusija je zainteresovana za trajan mir": Lavrov pozvao kolege iz Jermenije i Azerbejdžana u Moskvu

23.12.2022

16:24

0

Autor: 24sedam

Trilateralni sastanak ministara Rusije, Jermenije i Azerbejdžana nije isključen

"Rusija je zainteresovana za trajan mir": Lavrov pozvao kolege iz Jermenije i Azerbejdžana u Moskvu
Ruska vojska - Copyright AP Photo/Dmitry Lovetsky

Rusija je zainteresovana za trajan i obostrano prihvatljiv mir između Jermenije i Azerbejdžana više nego iko, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon razgovora sa azerbejdžanskim kolegom Jejhunom Bajramovom.

- Rusija verovatno kao niko drugi želi trajan mir u ovom regionu između naše dve prijateljske zemlje, sa ciljem da se izbegne povratak nekadašnjih sukoba - rekao je Lavrov, prenosi TASS.

On je dodao da trilateralni sastanak ministara Rusije, Jermenije i Azerbejdžana nije isključen sa dnevnog reda i da je Moskva spremna da bude domaćin.

- Ne odbacujemo trilateralni kontakt, uz učešće jermenskog kolege. Spremni smo da ugostimo naše prijatelje u Moskvi. Tema razgovora zahteva veliku pažnju - dodao je Lavrov.

Bajramov je negirao da Baku blokira koridor Lačin.

- Želeo bih da pojasnim situaciju oko koridora Lačin. Mnogo informacija kruži, kako je blokiran put, kako je blokiran region i da to čini Azerbejdžan. To nije tačno i lako se može proveriti činjenicama - poručio je Bajramov.

Lačinski koridor je planinski prolaz na putu Jerevan-Goris-Stepanakert i predstavlja najkraću vezu između Jermenije i Nagorno-Karabaha, a dugačak je šest kilometara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike