Eksplodirao ogromni akvarijum u Berlinu: Iz zgrade navrla voda, delovi fasade izleteli na ulici, povređene dve osobe (VIDEO/FOTO)

16.12.2022

09:04

0

Oko 5.45 po lokalnom vremenu čula se veoma jaka buka i delovi fasade hotela u kome se nalazio akvarijum izleteli su na ulicu

Eksplodirao ogromni akvarijum u Berlinu: Iz zgrade navrla voda, delovi fasade izleteli na ulici, povređene dve osobe (VIDEO/FOTO)
Eksplozija akvarijuma - Copyright Tanjug/Christoph Soeder/dpa via AP

Akvarijum visok 16 metara pukao je u hotelu u centru Berlina, pri čemu su dve osobe povređene, saopštile su u petak nemačke spasilačke službe.

Više od 100 hitnih službi pozvano je zbog štete pričinjene u hotelu Radison Blu u okrugu Mite u nemačkoj prestonici, čiji je uzrok i dalje nejasan, saopštila je berlinska vatrogasna služba.

 

 

- Akvarijum je oštećen, voda curi. Situacija trenutno nije jasna - napisala je berlinska vatrogasna brigada na Tviteru.

- Pored neverovatne štete, dve osobe su povređene krhotinama stakla - objavila je berlinska policija na Tviteru.

 

 

Oko 5.45 po lokalnom vremenu čula se veoma jaka buka i delovi fasade hotela u kome se nalazio akvarijum izleteli su na ulicu, preneo je portparol policije u lokalnom mediju RBB.

Berlinska saobraćajna agencija VIZ saopštila je da se izuzetno velika količina vode izlila na ulicu.

 

 

Prepuna ruševina, oblast je u velikoj meri ograđena, dok je ulica u kojoj se nalazi hotel, Karl-Libkneht štrase, zatvorena.

- Svih 400 gostiju koji su boravili u hotelu Radison evakuisano je. Oni čekaju da budu prevezeni u drugi hotel u Berlinu - napisala je u petak ujutru dopisnica DW Ana Saraste na Tviteru.

 

 

Spoljne temperature u glavnom gradu Nemačke su poslednjih dana naglo pale, a u petak ujutro je izmereno oko -7 stepeni Celzijusa.

Najveći samostojeći cilindrični akvarijum na svetu

 

 

Zgrada „DomAquaree" nalazi se na samo 350 metara od Berlinske katedrale i u njoj se nalazi akvarijum „Sea Life" zajedno sa takozvanim „AquaDom", džinovskim rezervoarom koji je dom za oko 1.500 vrsta tropskih riba.

Popularna turistička atrakcija, „AquaDom" je „najveći samostojeći cilindrični akvarijum na svetu“, navodi se na veb-stranici „DomAquaree".

 

 

Desetominutna vožnja liftom kroz akvarijum bila je jedna od najvećih atrakcija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike