Broj poginulih u razornoj eksploziji u Džerziju porastao na pet: Spasioci neumorno tragaju za nestalima, zastava se vijori na pola koplja

11.12.2022

22:30

0

Autor: V.B.

Iz vatrogasne službe stigla je potvrda da je požar, izazvan eksplozijom, ugašen i upućen je apel građanima da izbegavaju oblast u kojoj se dogodila nesreća

Broj poginulih u razornoj eksploziji u Džerziju porastao na pet: Spasioci neumorno tragaju za nestalima, zastava se vijori na pola koplja
eksplozija u Džerziju - Copyright Printscreen Twitter/Ana sevic

Na britanskom ostrvu Džerzi, u gradu Sent Helijeru, juče je došlo do snažne eksplozije, usled koje je prema poslednjim informacijama poginulo petoro ljudi.

Spasioci nastavljaju mukotrpnu potragu za još uvek nestalim ljudima.

Policija države Džerzi saopštila je da veruje da se četiri stanara i dalje vode kao nestali više od dan i po nakon razorne eksplozije koja je sravnila niski stambeni blok.

Policija je večeras saopštila porodicama onih koji još uvek nisu pronađeni, da specijalne jedinice uveliko pretražuju teren, dok su policijski psi identifikovali nekoliko područja u na kojima bi se mogla nalaziti tela žrtava.

 

 

Iz vatrogasne službe stigla je potvrda da je požar izazvan eksplozijom ugašen i upućen apel građanima da izbegavaju oblast u kojoj se dogodila nesreća.

Eksplozija je bila toliko glasna da su je zabeležili monitori koji prate zemljotrese.

- Meštane je probudilo snažan potres nalik zemljotresa, prozori su popucali na sve strane, nakon čega se trospratna zgrada srušila za tren oka, rekao je šef policije Robin Smit.

Zastava Džerzija će se vijoriti na pola koplja na zvaničnim zgradama u znak poštovanja prema onima koji su pogođeni smrtonosnom eksplozijom, saopštila je vlada Džersija.

Zastave će biti spuštene od ponedeljka u osam do zalaska sunca 23. decembra.

Jednominutna tišina na celom ostrvu takođe će biti održana u ponedeljak u 11 sati.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike