Marija Zaharova kritikovala predloženu ambasadorku SAD u Rusiji: Malo je verovatno da će Moskva prihvatiti Trejsino imenovanje

15.12.2022

11:21

0

Autor: 24sedam

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova dodala je da bi diplomatkinja, koja je bila postavljena za ambasadorku SAD u Jermeniji, morala da pokaže spremnost za konstruktivnu saradnju

Marija Zaharova kritikovala predloženu ambasadorku SAD u Rusiji: Malo je verovatno da će Moskva prihvatiti Trejsino imenovanje
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova dovela je u pitanje podobnost američke diplomatkinje Lin Trejsi koju je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden predložio za buduću ambasadorku u Moskvi.

Zaharova je danas sugerisala da je malo verovatno da će Moskva prihvatiti Trejsino imenovanje zbog njenih komentara u medijima o sankcijama uvedenim protiv Rusije, prenose RIA Novosti.

- Generalno, nije krila da podržava pooštravanje sankcija SAD našoj zemlji. Istakla je i da je pobornik uvođenja gornje cene za ruske energetske resurse, kako bi se smanjili prihodi Moskve - rekla je Zaharova odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše najave da će Trejsi biti nova ambasadorka SAD u Moskvi.

U.S. State Dept. via AP
Lin Trejsi

Zaharova je dodala da bi Trejsi, koja je bila postavljena za ambasadorku SAD u Jermeniji od 2019. godine, morala da pokaže spremnost za konstruktivnu saradnju kako bi se izbegla "nenadoknadiva šteta" po Rusiju i SAD.

Rusija mora formalno da prihvati Trejsino imenovanje kako bi ona preuzela funkciju ambasadorke u Moskvi, podsećaju RIA Novosi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike