Pisma sa životinjskim očima poslata ukrajinskim konzulatima u Španiji

05.12.2022

10:06

0

Autor: 24sedam

Pokrenuta je istraga

Pisma sa životinjskim očima poslata ukrajinskim konzulatima u Španiji
Policija Španije/Ilustracija - Copyright AP Photo/Paul White

Španska policija zaplenila je tri koverte u kojima se, navodno, nalaze životinjske oči koje su upućene ambasadi Ukrajine u Madridu, Generalnom konzulatu u Barseloni i konzulatu u Malagi, napisao je Oleg Nikolenko, portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova na Fejsbuku.

Pokrenuta je istraga, kako je naveo.

- Ukupno već imamo 21 slučaj pretnji ukrajinskim ambasadama i konzulatima u 12 zemalja. Kao što je Dmitro Kuleba (ministar spoljnih poslova Ukrajine) već primetio, ukrajinske diplomate to ne bi trebalo da zaplaši i slomi. Nastavićemo da efikasno radimo na zaštiti Ukrajine od neprijatelja i naše pobede - napisao je Nikolenko.

Prošle nedelje je nekoliko pisama bombi upućeno zvaničnicima i insitucijama u Španiji uključujući i ambasadu SAD, kancelariju španskog premijera Pedra Sančeza, ministarstvo odbrane, proizvođača oružja, vazdušnu bazu i evropski satelitski centar. Na meti je bila i ambasada Ukrajine u Madridu.

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je nekoliko ambasada zemlje u inostranstvu primilo pakete u kojima su bile životinjske oči.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike