Vođa zloglasne sekte imao više od 20 žena: Oženio se i rođenom ćerkom, zlostavljao tinejdžerke (VIDEO)

05.12.2022

09:43

0

Autor: N. Pavlović

Među žrtvama seksualnog zlostavljanja su bila i deca stara oko devet godina

Vođa zloglasne sekte imao više od 20 žena: Oženio se i rođenom ćerkom, zlostavljao tinejdžerke (VIDEO)
Bejtman je podvodio i zlostavljao veliki broj devojčica - Copyright Coconino County court records/Youtube FOX 13 News Utah

Poligamista i vođa kulta iz Arizone Semjuel Bejtman (46) optužen je da se venčao s više od 20 žena, a većina ih je bila mlađa od 15 godina. Navodno, među njima je bila i njegova ćerka.

Bejtman se sumnjiči za incest, grupni seksualni odnos, koji uključuje odrasle i decu, i trgovinu decom. Među žrtvama seksualnog zlostavljanja su bila i deca stara oko devet godina.

Poligamista je vodio ogranak Mormonske fundamentalističke crkve Isusa Hrista svetaca poslednjeg dana, a nalazi se u zatvoru u Arizoni otkad je FBI pretresao dva njegova doma u Koloradu u septembru.

Coconino County court records
Semjuel Bejtman

Agenti su tražili dokaze o brakovima sa maloletnicama i seksualnim odnosima između odraslih i dece.

Njegova porodica je početkom 2019. godine istražiteljima rekla da je i sopstvenu ćerku uzeo za ženu.

Iako nije zvanično optužen za seksualno zlostavljanje, FBI ima opravdanu sumnju da veruje da je maloletnice prebacivao između država Arizone, Jute, Nevade i Nebraske kako bi ih podvrgli nezakonitim seksualnim aktivnostima, a to se događalo između maja 2020. i novembra 2021.

Bejtman je 2019. počeo da govori da je prorok, a stekao je oko 50 sledbenika i više od 20 žena, većinom mlađih od 15 godina.

Većina supruga su ćerke, sestre ili majke iz dve proširene poligamijske porodice.

Coconino County court records
Devojčice prevožene između država kako bi ih zlostavljali

U jednom audio-snimku Bejtman tvrdi da mu je "nebeski otac" naložio da "svoju najvredniju stvar, vrlinu svojih devojaka", preda trojici starijih sledbenika. Potom su ti muškarci imali odnose sa njegovim ćerkama, a jedna od njih je imala svega 12 godina.

Tvrdio je da su njegove ćerke "žrtvovale svoje vrline za Gospoda" i da će "Gospod popraviti njihova tela".

Kada je FBI upao u njegove kuće u Koloradu, osam devojaka je spaseno. One su smeštene u domove u predgrađu Finiksa, ali su u međuvremenu nestale, preneo je "Njujork post".

Inače, Bejtman je bio jedan od najvernijih sledbenika Vorena Džefa, vođe kontroverzne Moromonske fundamentalističke crkve svetaca poslednjeg dana, koji je zbog seksualnog zlostavljanja dece dobio doživotnu kaznu zatvora.

Spasene devojčice pobegle

Osam maloletnih devojčica, pronađenih u Bejtmanovoj kući, pobegle su iz njihovog grupnog doma pod nadzorom policije Arizone i sakrile su se u državi Vašington. Starosti su od 11 do 16 godina.

Nakon bekstva, četiri dana kasnije su pronađene u Spokejnu, u Vašingtonu, u kući koja može naći preko "Airbnba", zajedno sa Moretom Rouz Džonson (19), jednom od Bejtmanovih sledbenica.

Ona je optužena za kidnapovanje.

I Džonsonova se navodno udala za vođu kulta kada je bila maloletna. Uhapšena je i jedna 24-godišnja žena.

"Njujork post" je preneo da je Bejtman umislio da treba da zavede i sopstvenu ćerku. Prvo joj je ponudio dve kesice čipsa i 50 dolara, a rekao je da ukoliko su "njegova osećanja prava, učiniće ono što dečak treba da uradi da bi ona dobila dete".

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike