Članica zloglasnog Mensonovog kulta neće biti puštena na slobodu: Ko je žena sa najdužim zatvorskim stažom u SAD? (VIDEO)

16.10.2022

12:01

0

Autor: N. Pavlović

Članovi kulta su ubili trudnu Šeron Tejt i njene prijatelje

Članica zloglasnog Mensonovog kulta neće biti puštena na slobodu: Ko je žena sa najdužim zatvorskim stažom u SAD? (VIDEO)
krenvinkel - Copyright AP Photo/George Brich, File

Kalifornijski guverner, Gavin Njusom, odbacio zahtev za uslovnim puštanjem Patriše Krenvinkel, članicom zloglasnog kulta Čarlsa Mensona koja je u noći zločina 1969. godina na zidu napisala "Helter Skelter" i "Smrt svinjama" krvlju žrtava.

Ovo je 15. put da je Krenvinkel (74) odbijena u nameri da bude puštena na slobodu.

Ona je zajedno sa sedmoro drugih 1969. osuđena zbog ubistva petoro ljudi. Bila je član kulta Čarlsa Mensona, a 9. avgusta 1969. godine upali su u kuću glumice Šeron Tejt i ubili je, iako je bila u osmom mesecu trudnoće, kao i njene prijatelje. Svi su izbodeni nekoliko puta osim Stivena Parenta koji je pronađen upucan u kolima ispred kuće.

AP Photo/George Brich
Članovi kulta na suđenju Krenvinkel

- Krenvinkel je u potpunosti prihvatila Mensonovu apokaliptičnu, rasističku ideologiju. Ali, ona nije bila samo žrtva njegovog zlostavljanja već je i sama značajno doprinela nasilju i tragediji koji su postali nasleđe Porodice Menson - rekao je Njusom.

Krenvinkel je prvobitno osuđena na smrt 1971. godine, ali je godinu dana kasnije Vrhovni sud Kalifornije to preinačio u doživotnu kaznu. Njen advokat tvrdi da je od tada doživela potpunu transformaciju i da se već 51 godinu nalazi u zatvoru zbog čega je danas žena sa najdužim zatvorskim stažom u SAD.

Poslednjih godina je pokušala da se udalji od kulta kome je nekada pripadala, ali je Njusom naveo da i dalje predstavlja rizik.

- Osim brutalnih ubistava koje je počinila, imala je vodeću ulogu u kultu, a sprovodila je Mensonovu tiraniju. Terala je druge žene da ispunjavaju njegova naređenja i sprečavala ih je da pobegnu kada su pokušale da napuste kult - rekao je.

Krenvinkel je priznala da je nekoliko puta izbola Abigejl Folger u domu Šeron Tejt. Sledeće večeri viljuškom je izbola Lenoa Labjanku i njegovu ženu u stomak, a njihovom krvlju je na zidu napisala nekoliko poruka.

AP Photo/Reed Saxon, File
 

Tvrdila je da je u to vreme bila na drogama i da ju je Menson zlostavljao fizički, seksualno i emotivno.

Kako je upoznala Mensona?

Patriša je odrasla u Los Anđelesu, a u školi su je druga deca često zadirkivala zbog niskog samopouzdanja i fizičkog izgleda. Jedno vreme je želela da bude časna sestra, ali se predomislila i preselila se kod polusestre i pronašla posao.

Mensona je upoznala 1967, a kako je navela, već prvo veče su imali seksualni odnos. On je bio prva osoba koja joj je rekla da je lepa. Opčinjena njegovom harizmom i žarko žudeći za pažnjom, otišla je sa njim i još dve devojke u San Francisko, a ostavila je svoj automobil, stan, ali i poslednju platu.

Kako je raslo članstvo Porodice Menson, Patriša je sa njima provela 18 meseci vozeći se po američkom zapadu u starom školskom autobusu. Ta putovanja su bila ispunjena seskom i konzumiranjem droge, a jedno vreme su boravili i u kući Denisa Vilsona, jednog od osnivača grupe Bič Bojs.

Patriša je učestvovala u gnusnom zločinu 1969, a kada su je upitali šta je osećala kada je izbola Abigejl Folger, rekla je: "Ništa, mislim, šta ima tu da se opisuje? To se desilo i bilo je ispravno".

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike