Kriptomilioner kidnapovan usred Moskve: Izvukli ga iz bentlija, stavili kesu na glavu, pa zahtevali da im otkrije ključ novčanika (VIDEO)

03.12.2022

11:05

0

Kada su počinioci dobili šta su želeli, čoveka su ostavili u šumi nedaleko od grada Krasnogorska

Kriptomilioner kidnapovan usred Moskve: Izvukli ga iz bentlija, stavili kesu na glavu, pa zahtevali da im otkrije ključ novčanika (VIDEO)
Copyright Profimedia

Ruski kriptobiznismen Andrej Lifanov tvrdio je, dajući izjavu u policiji, da su ga maskirani ljudi kidnapovali iz njegovog luksuznog automobila i pretili mu kako bi im otkrio ključ svog digitalnog novčanika sa 250 bitkoina (oko 17 miliona dolara), rekao je izvor blizak organima reda.

Žrtva je policajcima rekla da se incident dogodio u četvrtak u Moskvi, da su počinioci iskočili iz kombija, izvukli ga iz automobila, stavili mu kesu na glavu i odvezli ga na nepoznatu lokaciju, rekao je izvor koji je razgovarao sa agencijom RIA novosti.

- Prema tužiocu, otmičari su mu uzeli mobilni telefon na kojem je navodno instalirana aplikacija koja omogućava pristup takozvanom digitalnom novčaniku. Na njemu je bilo 250 bitkoina. Napadači su naterali čoveka da otkrije lozinku za njega - rekao je on.

Kada su počinioci dobili šta su želeli, čoveka su ostavili u šumi nedaleko od grada Krasnogorska, u blizini severozapadne granice Moskve, rekao je izvor.

Pokrenut je krivični postupak zbog pljačke, dodao je izvor RIA novosti, ističući, međutim, da u tom trenutku nije bilo jasno da li je tolika suma zaista bila u digitalnom novčaniku.

 

 

Kanal Baza na Telegramu objavio je snimak koji je napravila sigurnosna kamera u trenutku otmice. Na njemu su prikazana najmanje četvorica kamufliranih muškaraca sa fantomkama kako izvlače biznismena iz njegovog crnog bentlija, stavljaju mu lisice i smeštaju ga u kombi.

Pomenuti kanal naveo je i da su otmičari biznismenu pretili dok su mu lampu uperili u lice kako bi ga naterali da progovori.

Međutim, Baza tvrdi da bitkoini nisu uzeti iz novčanika biznismena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike