Devojka (26) završila u komi nakon što ju je udario rolerkoster: Letela devet metara, pa se probudila posle dva meseca (FOTO)

30.11.2022

21:41

0

Autor: 24sedam

Ona je zadobila oštećenje mozga i niz drugih povreda

Devojka (26) završila u komi nakon što ju je udario rolerkoster: Letela devet metara, pa se probudila posle dva meseca (FOTO)
Copyright Pixabay/instagram/shyyrodden

Šila Roden (26) iz Australije  upala u komu nakon što ju je udario tobogan koji je jurio punom brzinom, a sada se probudila se dva meseca nakon užasne nesreće.

Ona je zadobila oštećenje mozga i niz drugih povreda nakon što ju je udario Rebel Koster na Kraljevskom sajmu u Melburnu 25. septembra.ove godine.

Lokalni izveštaji kažu da je udarena brzinom od 69 kilometara na čas dok je pokušavala da vrati telefon koji je pao ispod šina.

Užasnuti očevici rekli su da je poletela devet metara u vazduh pre nego što se srušila na zemlju.

Nakon toga, ona je uvedena u veštačku komu nakon što je zadobila oštećenje mozga sa užasnim povredama po celom telu, uključujući karlicu, ruke, noge, leđa i vrat.

U sredu se Šila probudila i sada je u stabilnom stanju, otkrila je bolnica.

Porodični prijatelj je 11. oktobra rekao za New.da ona „još uvek nije izašla iz kome“ pošto je bolnica izvestila da je njeno stanje smanjeno sa kritičnog na ozbiljno.

U to vreme, doktori su navodno rekli njenim roditeljima da takve povrede nisu dugo videli.

Njen izbezumljeni otac je rekao: "Teško da postoji stvar koja nije polomljena."

U bolnici kažu da se sada probudila i da je u stabilnom stanju

Šila je radila u štandu prijatelja kada je par odlučio da ode na nekoliko vožnji tokom pauze. Dok se vozila rolerkosterom, ispustila je telefon, a prvobitna istraga o incidentu sugeriše da je možda prošetala ispod šina da bi ga pronašla.

U početnoj izjavi, policija Viktorije je rekla:

- Čini se da je u ovoj ranoj fazi devojka možda prošetala i ušla na stazu kako bi pokušala da uzme ispušteni telefon pre nego što ju je udarila mašina, oko 17.45 časova.

Nakon zatvaranja vožnje nekoliko dana nakon incidenta, Kraljevski šou u Melburnu je sada najavio ponovno otvaranje, rekavši da su inspektori agencije za zdravlje i bezbednost Vork Sejf odobrili otvaranje.

U saopštenju organizatora događaja stoji:

- Posle tragične nesreće na vožnji Rebel Koster u nedelju popodne na Kraljevskom sajmu u Melburnu, Vork Sejf je završio izveštaj o inspekciji u kojem se savetuje da je vožnja bezbedna i da bi mogla da bude ponovo otvorena od danas.

- Strogi bezbednosni protokoli se poštuju u skladu sa propisima Viktorijan VorkSejf.

Dodali su da će njihov "prioritet broj jedan" biti bezbednost njihovih posetilaca.

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike