Avion pao na dalekovod, više od 120.000 građana ostalo bez struje: Neverovatna havarija u Vašingtonu (FOTO/VIDEO)

28.11.2022

08:42

0

Autor: 24sedam

Avion se srušio oko 17.30 po lokalnom vremenu u Montgomeri Vilidžu

Avion pao na dalekovod, više od 120.000 građana ostalo bez struje: Neverovatna havarija u Vašingtonu (FOTO/VIDEO)
Avion pao na dalekovod - Copyright AP Photo/Tom Brenner

Mali privatni avion srušio se u nedelju na visokonaponske dalekovode pedesetak kilometara severno od Vašingtona, što je dovelo do masovnog nestanka električne energije u toj oblasti.

Šef vatrogasne i spasilačke službe u Montgomeriju Skot Goldstin izjavio je da su pilot Patrik Merkl (65) i putnik Jan Vilijams (66) spaseni nakon ponoći sa "ozbiljnim povredama" i da su prevezeni u lokalnu bolnicu.

On je rekao da će vatrogasci skloniti avion i ponovo povezati kablove na dalekovodu, javio je američki list "Njujork tajms".

Goldstin nije precizirao kakve povrede su zadobili pilot i putnik, ali je naveo da se radi o "pitanju hipotermije", kao i "ortopedskim i traumatološkim povredama od sudara".

Pad letelice na dalekovode visokog napona je izazvao nestanak struje za preko 120.000 potrošača, navodi se u saopštenju Pepkoa, komunalne kompanije iz Vašingtona.

Prema saopštenju Federalne službe za avijaciju (FAA), avion marke Muni M20J leteo je iz Vestčestera u državi NJujork i trebalo je da sleti u Montgomeri Erpark, aerodrom koji se nalazi nedaleko od mesta nesreće.

Avion se srušio oko 17.30 časova po lokalnom vremenu u Montgomeri Vilidžu, u državi Merilend, u uslovima magle i povećane vlažnosti vazduha, saopštila je Spasilačka služba Merilenda.

Lokalne saobraćajnice su zatvorene, a mnogi semafori u toj oblasti su ugašeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike