Zbog povreda nije mogla da je prepozna: Bolničarka se borila za život devojke posle jezive nesreće ne znajući da joj je ćerka (FOTO)

29.11.2022

10:50

0

Autor: 24sedam

Za povrede je odmah znala da su fatalne, a ostala je sa devojkom sve dok je nisu odvezli u bolnicu

Zbog povreda nije mogla da je prepozna: Bolničarka se borila za život devojke posle jezive nesreće ne znajući da joj je ćerka (FOTO)
Džejm Erikson - Copyright Foto: Profimedia

Kanadska bolničarka koja je došla na mesto teške saobraćajne nesreće prošle nedelje i pomagala jednoj tinejdžerki, nesvesno je lečila svoju ćerku, pišš Gardijan.

Kada je Džejm Erikson stigla na mesto nesreće na zaleđenom delu autoputa Alberta 15. novembra, zatekla je tinejdžerku sa teškim povredama za koje je odmah znala da su verovatno fatalne. Zbog težine devojčinih povreda, Erikson nije mogla da je prepozna.

Ona je skoro pola pokušavala da ukloni devojku iz vozila i ostala sa njom sve dok tinejdžerka nije prebačena u obližnju bolnicu u Kalgariju.

Foto: Profimedia
 

Kada se Eriksonova vratila kući na kraju smene, dočekali su je policajci koji su rekli da je njena 17-godišnja ćerka Montana bila žrtva nesreće. Saopšteno joj je da su joj povrede fatalne i da je skinuta sa aparata za  održavanje života.

- Teško povređeni pacijent kome sam upravo prišla bio je od moje krvi i mesa. Moje jedino dete. Moj mini ja. Moja ćerka Montana -  napisala je porodici i prijateljima.

- Iako sam zahvalna za 17 godina koje sam imala sa njom, slomljena sam. Šta bi ti postala, devojčice moja? Ko bi ti bila?

- Ja sam slomljena. Slomljena sam. Nedostaje mi deo mene. Ostaje mi da pokupim delove i da nastavim dalje.

Obraćajući se novinarimai, Erikson je, u pratnji porodice i kolega rekla je i da je njena ćerka bila borac do samog kraja.

Foto: Profimedia
 

Ričard Rid, prijatelj i kolega bolničar, više puta je zaplakao dok je novinarima pričao o mestu sudara, gde je automobil sa dve tinejdžerke koje su se vraćale sa šetnje pasa izgubio kontrolu, nakon čega ga udario kamion koji je nailazio.

Devojka koja je vozila je uspela da napusti vozilo, ali je Montana ostala zarobljena. Eriksonova je bila prva koja je došla na mesto nesreće, a kasnije je izrazila tugu i frustraciju svom mužu što će porodica verovatno izgubiti ćerku.

Montanini roditelji odlučili su da doniraju organe svoje voljene ćerke:

- Tako smo srećni što naša devojčica živi kroz druge i što je posle ove tragedije spasla druge ljude. Znamo da je to ono što bi ona želela i tako smo ponosni na nju i nedostajaće nam mnogo, mnogo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike