Da li želite da vidite nešto čarobno? Bela kuća blista za praznike, Džil Bajden pokazala svu raskoš među 77 jelki (FOTO/VIDEO)

29.11.2022

06:11

0

Autor: M. Vu.

Oko Bele kuće nalazi se 77 jelki, 25 venaca i više od 83.615 prazničnih lampica

Da li želite da vidite nešto čarobno? Bela kuća blista za praznike, Džil Bajden pokazala svu raskoš među 77 jelki (FOTO/VIDEO)
Džil Bajden pokazala Belu kuću - Copyright Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

U Beloj Kući sve počinje da liči na Božić! I to kakav? Raskošan!

Prva dama SAD Džil Bajden "vratila je ljude natrag u Belu kuću" novom dekoracijom povodom pretstojećih božićnih praznika, prenose mediji.

Dom predsednika SAD ponovo je otvoren za javne obilaske i po prvi put od pandemije koronavirusa, a prva dama je odabrala da Belu kuću krase brojni ukrasi u stilu „uradi sam“. Tema ovogodišnje dekoracije u njenom domu je „Mi, ljudi“.

Bela kuća kaže da se više od 150 volontera okupilo da ukrase zgradu tokom nedelju dana.

- Vrednosti koje nas ujedinjuju nalaze se svuda oko vas, vera u mogućnost i optimizam i jedinstvo - rekla je prva dama u ponedeljak.

Oko Bele kuće nalazi se 77 jelki, 25 venaca i više od 83.615 prazničnih lampica, saopštila je kancelarija prve dame. 

Glavna jelka u Plavoj sobi je ukrašena pticama iz svake američke savezne države. U trpezariji, čarape na kaminu krase imena Bajdenovih unuka. Po prvi put, tu je čarapa koja nosi ime Pitera Nila, za koga se Naomi Bajden udala prošlog vikenda.

 

Tu su i čarape za prvog psa i prvu mačku. Kućni ljubimci se pojavljuju tri puta na različitim lokacijama u dekoru Bele kuće.

 

 

Drveće u trpezariji su znak koji upućuje na korene Džil Bajden koja je učiteljica. Ornamenti na drveću su autoportreti koje su napravili učenici iz cele zemlje.

Tradicionalna „Bela kuća od medenjaka“ uključuje čak 20 listova testa za kolače, 30 listova testa za medenjake, čokoladu i glazuru. U biblioteci je preambula Ustava SAD ispisana na papirnim transparentima koji ukrašavaju prozore.

Crvena soba je ukrašena svećama koje predstavljaju veru i omogućavaju tihu refleksiju. Takođe sadrži i orhideje koje su jedno od omiljenih cveća Džil Bajden. Zelena soba ima muzičku temu inspirisanu božićnim pesmama. Dekor uključuje zvona i sanke.

Istočna soba je posvećena prirodi koja je prekrivena snegom. Ograade kamina sadrže četiri nacionalna parka: Veliki kanjon, Nacionalni park Jelouston, Nacinalni park Šenandoa i Velike Smouki planine.

Prva dama je bila inspirisana saveznim državama SAD koje je posetila tokom svog boravka u Beloj kući.

Očekuje se da će Belu kuću ove godine posetiti više od 50.000 ljudi tokom praznične sezone.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike