Sara je ubila pedofila koji je zlostavljao njene sinove! Dečaci izašli iz anonimnosti i ispričali sav užas koji su preživeli (FOTO/VIDEO)

23.11.2022

22:13

0

Autor: M. Vu.

Jesenje noći 2014. Sara Sends je napustila svoju mezonetu u istočnom Londonu sa kapuljačom navučenom preko glave, naoružana nožem

Sara je ubila pedofila koji je zlostavljao njene sinove! Dečaci izašli iz anonimnosti i ispričali sav užas koji su preživeli (FOTO/VIDEO)
Sara sa sinovima - Copyright Foto:Printskrin/Tviter/@rchind5

Pre osam godina, Sara Sands je na smrt izbola osuđenog pedofila koji je zlostavljao njenu decu. Dečaci su izašli iz anonimnosti pa su po prvi put govorili kako ih je Majkl Plested seksualno zlostavljao i kako se sada osećaju u vezi sa zločinom svoje majke.

Jesenje noći 2014. Sara Sends je napustila svoju mezonetu u istočnom Londonu sa kapuljačom navučenom preko glave, naoružana nožem. Otišla je do susednog stambenog bloka, do kuće jednog starijeg čoveka. Izvuka je nož i na smrt izbola Majkla Plesteda osam puta, u onome što je kasnije opisano kao „odlučan i dugotrajan napad“. Iskrvario je do smrti.

Plested je imao 77 godina i bio je osuđeni pedofil. U to vreme suočio se sa novim optužbama. Optužen je za seksualne delikte nad dečacima na imanju, u Silvertaunu, gde je živeo. Pravno, kao i u svim takvim slučajevima, imena tih dečaka nisu mogla da budu objavljena tokom suđenja.

BBC News sada po prvi put može da izvesti da su sva tri dečaka uključena u slučaj bili sinovi Plestedove ubice, Sare Sends.

 

 

Dečaci izašli iz anonimnosti

Njen najstariji Bredli, koji je tada imao 12 godina, prošle godine se odrekao prava na anonimnost da bi otkrio zlostavljanje. A u intervjuu za BBC News, njegova mlađa braća blizanci - Alfi i Ris - sada su uradili isto. Imali su 11 godina kada je njihova majka ubila čoveka optuženog da ih je zlostavljao.

Danas ovi momci imaju 19 i 20 godina i sećaju se kada su, kao deca, saznali šta je njihova majka uradila. Govoreći pored svoje majke, rekli su da je odrastanje dok je ona bila u zatvoru bilo teško. I dok njihova majka kaže da se kaje zbog onoga što je uradila. Njeni sinovi su veoma iskreni kada je reč o onome što je ona uradila

- Ono što ja mislim je: Skidam kapu na učinjenom. Neću to da poričem - rekao je Bredli.

- To nas je učinilo sigurnijima - Alfi je istakao.

- Noćne more nisu prestale, ali nam je dalo osećaj sigurnosti jer nismo morali da hodamo ulicom razmišljajući da će on da iskoči iza ćoška - priča Alfi.

 

 

Ris koji je tada imao 11 godina, rekao je da je bilo dobro znati da je on mrtav.

- Međutim, dešavalo nam se često da se usred noći probudimo plačući, pitajući: gde je mama? - dodaje Ris.

- Živeo je bukvalno preko puta nas - dodaje Bredli.

- Mogao bih da otvorim taj prozor tamo - kaže on pokazujući, "i video bih njegovu kuću".

"Mislila sam da je divan starac"

Sara Sends se sa svojom porodicom preselila u novi dom samo nekoliko meseci pre ubistva. Sprijateljila se sa Plestedom, koji je živeo sam.

- Mislila sam da je divan starac. Kuvala sam mu, čuvala ga, uvek mu pravila društvo kada sam imala vremena - kaže ona sada.

 

 

Plested je sortirao novine u radnji i neka deca su radila sa njim subotom.

- Pitao je da li Bred može da pomogne i bio je tako uzbuđen - kaže Sara. Ona kaže da je Plested provodio vreme sa njenim najstarijim sinom i postepeno dobijao veći pristup blizancima. Pozvao je trojicu dečaka u svoj dom.

Blizanci su joj jedne večeri otkrili da ih je Plested, dok je bio u stanu, seksualno zlostavljao. Nakon nedelju dana, Bredli je otkrio isto.

Plested je potom uhapšen i optužen za krivična dela protiv njenih sinova. Dok je čekao suđenje, sudija mu je dao kauciju i rekao da može da se vrati kući. Sara je navela da je bila izbezumljena. Ona je porodicu potom preselila kod njene majke.

"Ceo svet se zamrznuo"

Saru je u noći napada snimila nadzorna kamera kako ide u Plestedov stan. Sara kaže da je htela da ga zamoli da se izjasni krivim po optužbama i poštedi njene dečake muke odlaska na sud.

- Nisam znala šta radim tamo - kaže ona.

Sends je, opisavši trenutke u kojima je oduzela život pedofilu koji je optužen da je silovao njene sinove, navela da joj je rekao da njena deca sve lažu.

- Shvatila sam da sam napravila ogromnu grešku. Nije pokazivao strah i nije se kajao ni u kom smislu. Rekao je: Vaša deca lažu. Ceo svet se zamrznuo. Imala sam nož u levoj ruci i sećam se da je pokušao da ga zgrabi - ispričala je. Ona tvrdi da nije nameravala da ga ubije.

Nekoliko sati kasnije predala se u policijsku stanicu sa sve krvavim nožem i odećom. Sudija je na suđenju kasnije rekao da nije verovao da je ona "racionalno razmislila o tome do čega bi uzimanje noža moglo dovesti", ali je dodao da je "siguran da je imala na umu mogućnost njegove upotrebe".

Sara Sends je osuđena za ubistvo iz nehata, a ne za ubistvo, na osnovu toga što je izgubila kontrolu. Bila je u zatvoru tri i po godine, ali je kasnije kazna povećana na sedam i po godina jer je kazna bila preblaga. Sudije Apelacionog suda rekle su da ona nije učinila ništa da pomogne Plestedu i da nije pozvala hitnu pomoć.

"Samo smo želeli da mami kažemo problem"

U zatvoru je provela skoro četiri godine.

- Uzela sam zakon u svoje ruke. Uvek sam odgajana da preuzmem odgovornost za svoje postupke - kaže ona sada.

Kao samohrana majka iza rešetaka, trojica dečaka živela su sa bakom dok im je majka bila u zatvoru.

- Bilo nas je puno u jednoj prostoriji. Nije bilo privatnosti - kaže Bredli za BBC.

Alfi kaže da su trojica braće "propustila stvari". Viđali su je jednom mesečno u svojim redovnim posetama zatvoru.

- Ponekad samo želiš da svojoj mami kažeš problem - kaže on sada. Njihovi prijatelji su znali šta se dogodilo. Ali Bredli kaže da se seća da su drugi ljudi pitali: "Gde ti je mama? Nikad je ne vidimo."

Upitana da li se kaje što je okončala život Majkla Plestida, ona je rekla: "Apsolutno".

- Ja donosim život na svet - dodala je.

 

 

Sara Sends je puštena iz zatvora 2018. Njeni sinovi kažu da su od tada uspeli da obnove vezu sa njom.

- Ne postoji ništa što će prekinuti porodičnu vezu - dodaje Bredli.

Dečaci kažu da su kao deca žalili što su otkrili zlostavljanje.

- Da smo svi držali jezik za zubima, imali bismo mamu, išli bismo u kupovinu, u bioskop, radili ono što bi radio normalan dvanaestogodišnjak - kaže Bredli.

Ali oni kažu da sada shvataju da je važno da žrtve progovore.

- Biće teško, ali postaje bolje - kaže Ris. 

- Uvek treba da kažete. Bolje je razgovarati. Ako ne, biće samo gore - zaključuje Alfi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike