Bračni par već 40 godina živi na kružnom toku: Nemaju komšije i ne žele da se presele (FOTO)

19.11.2022

14:12

0

Autor: S.Č.

Kada je napravljen kružni tok vozači su često znali da zalutaju, rekao je muškarac koji kao ni njegova supruga ne želi da se preseli

Bračni par već 40 godina živi na kružnom toku: Nemaju komšije i ne žele da se presele (FOTO)
Bračni par 40 godina živi na kružnom toku - Copyright Profimedia

Par iz Velsa već 40 godina živi na kružnom toku u Denbiširu. Kuća pripada porodici Hovatson od 1960. godine. Tada o izgradnji kružnog toka nije bilo ni reči, danas on ide oko kuće porodice i prava je atrakcija. Napravljen je 1980. godine.

Kuća bračnog para okružen je sa pet raskrsnica i nalazi se na zaobilaznici u severnom Velsu. Iako se svakodnevno suočavaju sa određenim poteškoćama, par ne želi da se preseli, a njihova priča stigla je i u medije.

Kako je naveo bračni par, oni ne planiraju da se sele sa pomenute lokacije, jer ih za nju vežu lepe uspomene.

 

 

„Živimo ovde već 62 godine i imam mnogo lepih uspomena. Živeli smo preko puta. Kada je napravljen kružni tok vozači su često znali da zalutaju. Volimo naš pogled na planine i nemamo komšije koje zanima naša privatnost", rekao je Enven Hovatson.

Kuća bračnog para je na sredini kružnog toka, a ulaz u kuću je sa jednog od puteva sa kružnog toka.

Do 1960-ih godina postojala je železnička pruga i nije bilo obilaznice ili kružnog toka na imanju koje je i tada bilo u vlasništvu porodice.

„Saobraćaj se odvija samo u jednom pravcu, tako da nije teško izaći, a vremenom se navikneš na buku. Više ne čujem automobile", rekla je Enven.

„Imamo spektakularan pogled, a na kući su dupla stakla zbog buke. Imamo isti poštanski broj kao i kuće oko nas, pa je dostavljačima teško da poveruju da nam je kuća na kružnom toku", istakao je Hovatson.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike