Muškarac koji je automobilom uleteo na božićnu paradu osuđen na doživotnu robiju! Pregazio šestoro, povredio nekoliko desetina ljudi

17.11.2022

09:55

0

Do presude je došlo nakon što su se brojne žrtve u utorak suočile sa njim

Muškarac koji je automobilom uleteo na božićnu paradu osuđen na doživotnu robiju! Pregazio šestoro, povredio nekoliko desetina ljudi
Darel Bruks - Copyright AP Jeffrey Phelps/Waukesha County Sheriff Office via AP/Profimedia

Darel Bruks, koji je prošlog novembra automobilom uleteo na božićnu paradu u Vokišu u Viskonsinu, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, bez mogućnosti uslovnog otpusta.

Tom prilikom ubijeno je šest osoba, dok je nekoliko desetina povređeno.

Presudu Bruksu izrekla je Dženifer Dorou, koja je naglasila da ljudi "mogu biti bezbedni samo ako je on iza rešetaka".

Bruks je po 60 tačaka osuđen za bezobzirno ugrožavanje bezbednosti i to na 17,5 godina po svakoj tački. To znači da je osuđen na 762,5 godina robije, plus 305 godina produženog nadzora.

Do presude je došlo nakon što su se brojne žrtve u utorak suočile sa njim, a Bruks i njegova porodica pokušali su da ublaže kaznu pozivajući se na probleme u mentalnom zdravlju.

AP Photo/Jeffrey Phelps
 

Međutim, sud je odlučio da ne može da isključi njegovu odluku da vozi ka paradi, uprkos višestrukim mogućnostima da je izbegne, što ukazuje na to da je delovao "neoprezno, nemarno i zlonamerno".

Sudija je istakla da je jasno da Bruks razume šta je ispravno, a šta pogrešno i da je svesno doneo odluku o trasi puta tog dana, posebno naglasivši činjenicu da se osuđeni ne kaje zbog učinjenog.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike