Objavljen snimak hapšenja osumnjičenog za pogibiju u Viskonsinu: Drhtao dok su mu policajci stavljali lisice (VIDEO)

23.11.2021

17:14

0

Nadzorna kamera zabeležila je šta se dešavalo nakon što je Darel Bruks Mlađi uleteo u masu i usmrtio najmanje pet osoba

Objavljen snimak hapšenja osumnjičenog za pogibiju u Viskonsinu: Drhtao dok su mu policajci stavljali lisice (VIDEO)
1 - Copyright Tanjug/John Hart/Wisconsin State Journal via AP

Nadzorna kamera u Viskonskinu uspela je da zabeleži kako je izgledalo hapšenje muškarca koji je osumnjičen za napad vozilom na prazničnoj paradi u kojoj je stradalo najmanje petoro, dok je povređeno 48 osoba. Do incidenta je došlo kada je crveni kamionet uleteo među učesnike parade tokom policijske potere za osumnjičenim Darelom Bruksom Mlađim (39).

Nakon istrage utvrđeno je da napadač nije imao ekstremistički motiv jer su ga pre napada policajci jurili službenim vozilom.

U snimku nadzorne kamere može se videti Darel dok moli čovek iz kuće da mu pomogne, govoreći mu da je čekao Uber. Nedugo zatim, kada je napustio kuću, nailazi policija, koja mu naređuje da digne ruke iznad glave, a zatim ga odvodi.

To se dogodilo 20-ak minuta nakon incidenta na paradi, a u snimku se videlo da osumnjičeni sve vreme drhti.

- Pozvao sam Uber i rekli su mi da sačekam ovde, ali ne znam kad će doći. Možete li da ih nazovete u moje ime, ja sam beskućnik - čuje se Darel u snimku.

Vlasnik kuće, Danijel Rajder, rekao je organima reda da se tada tek vratio iz lova, da je gledao fudbalsku utakmicu i da nije znao šta se dogodilo nekoliko ulica dalje. Pozvao ga je u kuću, dao mu jaknu, napravio sendvič i dao mu telefon da obavi poziv, ali se uspaničio kada je video da ulicom prolaze policijska kola.

Tada je zamolio Darela da izađe iz kuće i on ga je poslušao. Kada je Rajder pozvao policiju, Bruks je počeo da udara na ulazna vrata, vičući da je zaboravio svoju ličnu kartu. Ubrzo nakon toga naišla je policija.

Saopšteno je da je Bruks bežao od policije koja ga je jurila zbog slučaja porodičnog nasilja.

Ispostavilo se da on ima pozamašan dosije, koji uključuje i seksualno zlostavljanje, a 5. novembra optužen je i za porodično nasilje, ali je platio kauciju od 1.000 dolara u kešu, zbog čega je pušten posle šest dana provedenih u zatvoru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike