Peskov: Izjava Zelenskog potvrđuje da Ukrajina ne želi pregovore

15.11.2022

08:34

0

Ukrajinski predsednik se obratio na samitu G20

Peskov: Izjava Zelenskog potvrđuje da Ukrajina ne želi pregovore
Dmitrij Peskov - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Izjava predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da neće biti "Minska-3" potvrđuje stav Kijeva da ne želi da pregovara, ocenio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Zelenski je prethodno, u obraćanju putem video-veze liderima G20 na Baliju, rekao da Rusija mora da povuče sve svoje trupe sa teritorije Ukrajine i da ne može biti nikakvih teritorijalnih ustupaka od strane Kijeva.

- Očigledno je da se ne može verovati rečima Rusije i neće biti nikakvog ''Minska-3'', koji će Rusija prekršiti odmah po zaključenju - rekao je Zelenski.

On je pozvao najveće svetske ekonomije da pojačaju svoje liderstvo i zaustave rat u njegovoj zemlji u skladu sa mirovnim planom koji je predložio.

- Nećemo čekati Rusiju da ojača svoje snage. Uveren sam da je sada trenutak kada rat Rusije mora i može da se zaustavi - poručio je Zelenski.

Zelenski je zatražio i oslobađanje svih ukrajinskih zarobljenika.

SAD očekuju da će G20 na kraju sastanka na Baliju osuditi "rusku agresiju u Ukrajini" i njen uticaj na globalnu ekonomiju, saopštio je ranije visoki američki zvaničnik, navodi Rojters.

Lideri Grupe 20 otvorili su danas konferenciju na ostrvu Bali, molbom domaćina Indonezije za jedinstvo i konkretnu akciju kojom bi se postiglo poboljšanje globalne ekonomske situacije uprkos dubokim raskolima koje postoje među državama oko rata u Ukrajini.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike