Zaharova: Lažna vest da je Lavrov u bolnici, upravo sedimo i čitamo vesti! (VIDEO)

14.11.2022

09:22

0

Autor: 24sedam

Proširile su se dezinformacije

Zaharova: Lažna vest da je Lavrov u bolnici, upravo sedimo i čitamo vesti! (VIDEO)
Lavrov na Baliju - Copyright Telegram/Мария Захарова

Ruski šef diplomatije, Sergej Lavrov, navodno je prebačen u bolnicu nakon što je sleteo na Bali gde je trebalo da prisustvuje samitu G20, međutim, Marija Zaharova je navela da je u pitanju lažna vest.

- Sedim sa Sergejem Viktorovičem (Lavrovom) u Indoneziji i čitamo vesti. Ne verujemo svojim očima: izgleda da je on u bolnici. Naravno, to je lažna vest do sada neviđena - napisala je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova na Telegramu.

Prethodno su brojni mediji javili da je ruski ministar spoljnih poslova primljen u bolnicu nedugo po sletanju u Indoneziju, zbog srčanih problema.

Izveštač AP sa Balija izvestio je da su trojica indonežanskih vladinih i medicinskih zvaničnika izjavila da je šefu ruske diplomatije ukazana lekarska pomoć, ali su odbili da budu identifikovani s obzirom na to da nisu ovlašćeni da javno govore.

AP je preneo da su dva izvora izjavila da je Lavrov u bolnici zbog kardioloških problema, a zvaničnici u ruskoj ambasadi za sada nisu dostupni za komentar.

Podsetimo, Lavrov je na samit stigao umesto ruskog lidera Vladimira Putina. On je u Indoneziju došao iz Kambodže, gde je učestvovao na Istočnoazijskom samitu.

Samit G20 biće održan na Baliju od 15. do 16. novembra.
 

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike