Konzulka Srbije u Istanbulu otkrila stanje Nišlijke koja je povređena u Istanbulu: "Imala je strano telo u ramenu"

14.11.2022

08:55

0

Konzulka Srbije u Istanbulu otkrila stanje Nišlijke koja je povređena u Istanbulu: "Imala je strano telo u ramenu"
Copyright AP Photo/Emrah Gurel/Francisco Seco/Can Ozer

Konzulka Srbije u Istanbulu Ivana Pejović, potvrdila je jutros da je državljanki Srbije, Dragani Ristić.koja je povređena u eksploziji u Istanbulu, u bolnici urađena intervencija koja je protekla uspešno.

Ona je za TV Prva potvrdila da je srpska državljanka sada u stabilnom stanju i da će ostati u bolnici.

Kako je saznao portal 24sedam, ona je operisana i dobro se oseća. 

AP Photo/Francisco Seco
 

Njoj je povređena ruka i imala je strano telo u ramenu.

Pejović je najavila da će danas otići do bolnice da se uveri da je povređena državljanka Srbije dobro i da vidi šta još konzulat može da uradi.

Ona je navela da ju je jutros pozvao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kako bi se raspitao o zdravstvenom stanju povređene državljanke Srbije

Dragana je u Istanbul otišla turistički sa još petoro Srba. Međutim, u terorističkom napada koji je danas izveden nedaleko od Trga Taksim ova Nišlijka je imala sreće. Iako je geler odleteo i zabio se u njeno rame, telefon koji je držala u rukama je eksplodirao. Hitnom reakcijom svih nadležnih službi Dragani su pritekli hitno u pomoć. Ona je operisana i oseća se dobro.

Pedesetak ljudi je otpušteno iz bolnice nakon jučerašnjeg napada, ali postoji zabrinutost da bi Turska mogla biti meta drugih bombaških napada, kao i 2015. i 2017. godine kada je izvedena serija sličnih terorističkih akcija.

U međuvremenu, žena koja je ostavila bombu na šetalištu u Istanbulu je uhapšena, rekao je ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu, prenosi Anadolija. Najmanje šest osoba je poginulo u eksploziji, a 81 je povređena.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike