Otmičar Medlin Meken ostaje bez alibija? Objavljeni novi detalji o ženi sa kojom je navodno bio u vreme nestanka devojčice

23.05.2022

14:28

0

Autor: N. Pavlović

Nemački tužioci su uvereni da je Brukner ubica male Medlin

Otmičar Medlin Meken ostaje bez alibija? Objavljeni novi detalji o ženi sa kojom je navodno bio u vreme nestanka devojčice
Kristijan Brukner i dalje je glavni osumnjičeni za nestanak male Medlin - Copyright Profimedia

Kristijan Brukner, osumnjičeni za otmicu devojčice Medlin Meken, mogao bi da ostane bez alibija. Naime, toj ženi, za koju je tvrdio da je bila sa njim u trenutku otmice, pomogao je da se oslobodi optužbi za ilegalno posedovanje oružja.

Podsetimo, nestanak Medlin Meken 2007, u portugalskom letovalištu gde je boravila sa porodicom, predstavlja jedan od najpoznatijih nerešenih slučajeva na svetu, a nemački tužioci već neko vreme sumnjaju na Bruknera.

U pitanju je serijski silovatelji koji trenutno izdržava zatvorku kaznu u Nemačkoj zbog silovanja Amerikanke, a u vreme nestanka male Medlin takođe je boravio u istom letovalištu u Algarveu.

Iako je tvrdio da je nevin, nedavno objavljeni dokumenti pokazuju da je ženi, koja mu je pružila alibi, pomogao da izbegne problem sa policijom, samo šest dana nakon što je prijavljen nestanak devojčice.

Profimedia
 

Kada ju je Brukner dovezao do aerodroma u Farou, odakle je trebalo da otputuje za Keln, policija je neimenovanu ženu uhapsila zbog nošenja biber-spreja.

Brukner se tada ponudio da prevodi i naveo je da je biber-sprej legalan u Nemačkoj. Ubedio ih je da je devojka pogrešila, ali da ne predstavlja opasnost. Zahvaljujući njegovim argumentima, portugalska policija je odustala od celog slučaja.

- Zanimljivo je da je upravo žena koja predstavlja njegov alibi ta kojoj je pomogao da izbegne optužnicu - rekao je jedan izvor blizak istrazi, preneo je Dejli mejl.

Iako se za devojčicom traga već 15 godina, izgubila se svaka nada da je živa, a nemački istražitelji sumnjaju da ju je Brukner ubio.

AP Photo/Steven Governo, File
 

Njegovo ime se prvi put pojavilo u istrazi 2020. godine, ali do sada nije podignuta nijedna zvanična optužnica, mada je nedavno prvi put označen kao glavni osumnjičeni.

Brukner je insistirao da je u vreme nestanka devojčice bio miljama udaljen, vozeći se sa pomenutom ženu u svom vozilu, ali je ona naglasila da ne može tačno da se seti gde je boravila te noći.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike