Dečak (9) mesecima živeo u kućici za pse: U kući "nije bilo mesta za njega", uslovi u kojima je pronađen bili su jezivi (VIDEO)

10.11.2022

12:07

0

Sva odeća koju je imao kod sebe bila je mokra

Dečak (9) mesecima živeo u kućici za pse: U kući "nije bilo mesta za njega", uslovi u kojima je pronađen bili su jezivi (VIDEO)
Copyright Printscreen Youtube/WFMY News 2

Naljudski uslovi u kojima je živeo devetogodišnji dečak iz Severne Karoline šokirali su cele Sjedinjene Američke Države. 

On je pronađen zaključan u kućici za pse dok je napolju temperatura bila ispod nule, posle čega je njegova porodica uhapšena.

Policajci su bosnogog devetogodišnjaka pronašli 19. oktobra, a on im je rekao da u kućici za pse živi od aprila zato što za njega nije bilo mesta u kući. 

Odmah potom njegova maćeha Sara Star je privedena zajedno sa ocem Džonatanom Starom, tetkom Sarom Star i vlasnicom kuće Šeli Barns. Svi oni su optuženi za zlostavljanje maloletnika.

U kućici su pronađena dva ćebeta, kaput, majica sa kapuljačom, nekoliko dečjih cipela, dve majice kratkih rukava i nekoliko pantalona. Sve stvari koje je nesretni dečak imao kod sebe bile su vlažne. 

Dečak je pronađen nakon što je policija 10. oktobra primila anonimnu dojavu da se dete nalazi u kućici za pse u Leksingtonu.

Kada su policajci okruga Dejvidson devet dana kasnije stigli do kuće, zatekli su zastrašujući prizor - dečaka koji je bio sklupčan u kućici za pse u majici kratkih rukava i farmerkama. Tog jutra je temperatura bila -2 stepena.

- Radim u policiji 36 godina i nikad nisam video ništa slično - rekao je šerif Riči Simons.

Dečak je odmah odveden u dečju bolnicu Brener u Vinston-Salemu. Tamo je pregledan i pušten je isti dan.

Kasnije je otkriveno da je kućica imala katanac i da je šifru za otključavanje znala samo Šeli Barns.

U kući je živelo još petoro dece nad kojima je sada starateljstvo preuzela socijalna služba.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike