Norveška princeza se odrekla kraljevskih dužnosti da bi bila sa verenikom, samoproglašenim šamanom (VIDEO)

08.11.2022

22:20

0

Autor: 24sedam

Veza 51-godišnje norveške princeze sa Durekom Veretom, holivudskim duhovnim guruom, podigla je prašinu u Norveškoj

Norveška princeza se odrekla kraljevskih dužnosti da bi bila sa verenikom, samoproglašenim šamanom (VIDEO)
Princeza Marta Luiz sa verenikom - Copyright Foto: Profimedia

Princeza Marta Luiz od Norveške napustila je svoje kraljevske dužnosti da bi se fokusirala na posao u oblasti alternativne medicine sa svojim verenikom, samoproglašenim šamanom, saopšteno je iz palate.

Kako piše Gardijan, veza 51-godišnje norveške princeze sa Durekom Veretom, holivudskim duhovnim guruom, podigla je prašinu u Norveškoj nakon što je „šaman šeste generacije“ u knjizi „Spirit Hacking“ sugerisao da je rak izbor.

Ko je princezin verenik?

Veret na svom sajtu prodaje medaljon sa oznakom „Spirit Optimizer“, za koji tvrdi da mu je pomogao da prebrodi kovid 19.

Rezultati jedne ankete sprovedene u septembru pokazali su da 17 odsto Norvežana sada ima lošije mišljenje o inače popularnoj kraljevskoj porodici, a gotovo svi kao razlog za to navode princezu i šamana.

 

 

- Princeza se odriče uloge kraljevske zaštitnice i neće predstavljati kraljevsku kuću u ovom trenutku  -  navodi se u saopštenju palate.

Međutim, „u skladu sa kraljevom željom, princeza će zadržati svoju titulu“.

Palata je saopštila da će, kada se princeza i Veret budu venčali, on postati član kraljevske porodice, ali da neće imati titulu niti predstavljati monarhiju.

Princeza je 2002. godine počela da radi kao vidovnjak

Marta Luiz, koja tvrdi da može da razgovara sa anđelima, je izgubila svoju počasnu titulu „Njeno kraljevsko visočanstvo“ 2002. godine kada je odlučila da radi kao vidovnjak.

Takođe, 2019. godine ova razvedena majka troje dece pristala je da prestane da koristi titulu princeze u svojim poslovnim poduhvatima.

 

 

Par se složio da će se ubuduće uzdržavati od bilo kakve povezanosti sa kraljevskom porodicom na svojim nalozima i kanalima na društvenim mrežama, kao i u medijskoj produkciji i komercijalnim aktivnostima.

- Namera je da se povuče linija koja jasnije odvaja komercijalnu delatnost od kraljevske kuće Norveške - navodi se u saopštenju palate.

Dvor se ogradio od alternativne medicine

Dodaje se da kraljevska porodica ima „veliko poverenje u norvešku zdravstvenu službu i norveške zdravstvene vlasti“, naglašavajući važnost „utvrđenog medicinskog znanja i naučnih istraživanja“.

U istom saopštenju, Marta Luiz navodi da je „svesna važnosti znanja zasnovanog na istraživanju“.

- Međutim, takođe verujem da postoje komponente dobrog života i zdravog fizičkog i mentalnog zdravlja koje možda nije tako lako sažeti u izveštaju o istraživanju -  dodala je.

Ona smatra da bi „duhovnost, intimnost sa drugim ljudima i životinjama, joga i meditacija“ mogli biti važni dodaci, kao i „topla ruka, igla za akupunkturu, kristal“.

Marta Luiz veruje da je važno „praviti razliku između sebe kao privatne osobe s jedne strane i kao člana kraljevske porodice s druge strane“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike