Norveški kruzer udario u glečer na Aljasci: Putnici se uspaničili, svedočili zastrašujućem prizoru (VIDEO)

28.06.2022

20:00

0

Odmah posle sudara brod je pozvao obalsku stražu da prijavi incident i rekao zvaničnicima da nema povređenih

Norveški kruzer udario u glečer na Aljasci: Putnici se uspaničili, svedočili zastrašujućem prizoru (VIDEO)
kruzer i glečer - Copyright Printscreen Twitter/GOLDENPROPELLE1

Norveški kruzer udario je na putu do glečera na Aljasci u santu leda, pa je zbog oštećenja morao da promeni plan puta.

Brod „Norveško sunce" udario je u manji ledeni breg u subotu i preusmeren je na inspekciju u Džuno, glavni grad Aljaske.

- Tokom tranzita do glečera Habard na Aljasci, 25. juna 2022, „Norveško sunce" je imalo kontakt sa ledenom santom - rekao je portparol norveškog kruzera za „Njujork post".

- Brod je otplovio u Džuno na Aljasci na dalju procenu, gde je odlučeno da se sadašnje putovanje skrati, a krstarenje zakazano za 30. jun 2022. otkaže, kako bi se izvršile neophodne popravke - dodao je.

U ponedeljak su novine „Džuno empajer" objavile da su ronioci pregledali brod i utvrdili da je oštećen, zbog čega su morali da ga vrate u Sijetl na popravku, rekao je podoficir prve klase Nejt Litldžon, portparol obalske straže.

Litldžon je rekao da je brod pozvao obalsku stražu da prijavi incident i rekao zvaničnicima da nema povređenih, navodi „Džuno empajer".

Portparol kompanije „Norvižan kruz" potvrdio je da su obalska straža Sjedinjenih Država i druge lokalne pomorske vlasti odobrile brodu da se vrati u Sijetl „smanjenom brzinom“.

 

 

- Svi gosti koji se trenutno nalaze na brodu iskrcaće se u Sijetlu kako je prvobitno planirano - rekao je portparol.

Jedna od putnica je bila sa šest svojih rođaka na porodičnom odmoru koji je odložen za tri godine zbog pandemije kovida 19. Alicia Amador iz Feniksa u Arizona rekla je za „Džuno Empajer" da je čula „zaglušujuću buku“ i da se brod zatim pomerio kao da je udario u nešto. Ona je procenila da je ledeni breg bio veliki kao „kamion sa poluprikolicom”.

- Ceo brod se potpuno zaustavio zbog udara. Bilo je to zastrašujuće iskustvo - rekla je Amador za „Džuno empajer" i dodala da je njenoj porodici saopšteno da će im novac biti nadoknađen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike