Vatikan bi da posreduje u pregovorima Rusije i Ukrajine: Nudi svoju teritoriju kao neutralno mesto za sastanak

08.11.2022

17:31

0

Tokom povratka iz Bahreina poglavar Rimokatoličke crkve izjavio je da Vatikan „radi na zbližavanju i pronalaženju rešenja“ za okončanje sukoba

Vatikan bi da posreduje u pregovorima Rusije i Ukrajine: Nudi svoju teritoriju kao neutralno mesto za sastanak
Papa Franja - Copyright AP Photo Alessandra Tarantino

Vatikan nudi svoju teritoriju kao neutralno mesto za održavanje pregovora Rusije i Ukrajine i spreman je da posreduje u njima, piše italijanski dnevni list „Stampa“.

To je saopšteno nakon sastanka pape Franje i predsednika Francuske Emanuela Makrona 24. oktobra, navodi se u tekstu pomenutog medija.

- Vatikan intenzivira političke napore za rešavanje ukrajinskog problema. Prema svemu sudeći, ponovo je izrazio spremnost da, s jedne strane, deluje kao posrednik, a s druge - predlaže svoju teritoriju kao neutralnu platformu za pregovore za rešavanje sukoba - navodi se u članku.

Takođe, tokom povratka iz Bahreina poglavar Rimokatoličke crkve izjavio je da Vatikan „radi na zbližavanju i pronalaženju rešenja“ za okončanje sukoba u Ukrajini.

Iz Vatikana je više puta poručivano da je Sveta stolica spremna da uradi sve što je moguće za uspostavljanje dijaloga između Rusije i Ukrajine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike